Grapini pregateste schimbari majore in turism

Vineri, 15 Martie 2013, ora 14:10
2174 citiri
Grapini pregateste schimbari majore in turism

Vom modifica modalitatea de autorizare a statiunilor pentru ca acestea sa devina cu adevarat atractive pentru turisti, a declarat, vineri, Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turim, la un seminar de specialitate.

"Trebuie sa schimbam cateva legi si hotarari de guvern. O sa vad cum pot grabi modificarea legislatiei de organizare si functionare a statiunilor din turismul balnear. Cred ca fiecare tara trebuie sa mearga prioritar pe lucruri specifice pentru care sa faca proiectele corespunzatoare, iar Delta Dunarii si turismul balnear sunt prioritati pentru Romania.

In ceea ce priveste fondurile europene, s-au negociat prea multi bani pe promovare si prea putini pe infrastructura. De asemenea, eliberarea autorizatiilor de construire eliberate in statiunile turistice trebuie sa aiba o legislatie unitara", a precizat Maria Grapini.

Sectorul balnear nu are infrastructura

"Sectorul balnear are un potential extraordinar, dar avem o serie de lipsuri care ne impiedica sa fim performanti. Nu avem infrastructura, turoperatori specializati in atragerea turistilor de nisa si nici o promovare suficienta.

Personalul calificat care sa lucreze in statiunile balneo este, de asemenea, insuficient. Aceste lipsuri se reflecta si in faptul ca din cei un milion de turisti inregistrati, 65% vin prin Casa Nationala de Pensii", a spus Nicu Radulescu, presedintele Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania.

In acest sens, Maria Grapini a anuntat ca va avea, marti, o intalnire cu ministrul Sanatatii pentru a gasi mai multe solutii de revigorare a turismului balnear.

Scopul seminarului a fost acela de a gasi caile de intensificare a relatiilor dintre autoritatile centrale si locale si sectorul privat din Romania, necesitatea certificarii si acreditarii, cat si a adoptarii de standarde internationale, ca instrumente utile pentru o competitie europeana, dar si acela de identificare a oportunitatilor de dezvoltare a turismului balnear romanesc, prin parteneriate public-private.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Grapini schimbari turism, #turism balnear Grapini, #turism romania , #Turism in Romania