Hotelul de Gheata de la Balea, vizitat in 2014 de turisti din toate colturile lumii

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 15:50
2291 citiri
Hotelul de Gheata de la Balea, vizitat in 2014 de turisti din toate colturile lumii

Racirea vremii si revenirea zapezii in zona montana au venit prea tarziu pentru singurul hotel de gheata din Centrul si Estul Europei, cel de la Balea Lac (judetul Sibiu), unde sezonul turistic a luat sfarsit cu o luna mai devreme fata de anul trecut, insa cu toate acestea, o mie de turisti din tara dar si din toate colturile lumii s-au cazat aici, a declarat joi Vasilica Popa, reprezentanta Hotel Of Ice Balea Lac.

"Noi am cazat turistii din 25 decembrie pana in 1 aprilie. Am cazat cam o mie de persoane, dintre care, majoritatea, 70 %, straini si 30 % romani. Au fost de peste tot, am avut chinezi, francezi, spanioli, brazilieni, unguri, britanici, turisti din Republica Moldova", a explicat Vasilica Popa.

Potrivit acesteia, incalzirea din luna martie a scurtat cu o luna de zile sezonul turistic in Hotelul de Gheata si igluurile de la Balea Lac. Din cauza temperaturilor prea mari, proprietarii acestor constructii de gheata unice in Romania au fost nevoiti chiar sa anuleze rezervari, pentru mai multa siguranta.

Hotelul de gheata de la Balea Lac a putut fi doar vizitat de unii turisti sau oaspeti ai zonei turistice din judetul Sibiu. Actorul Jean Claude van Damme, venit in acest an la Balea Lac ca sa filmeze o reclama, s-a numarat printre miile de curiosi care au urcat la peste 2.000 de metri altitudine in Muntii Fagarasului, pentru a vedea ineditele constructii de gheata.

Caldura din 2014 a topit partial cele trei igluuri, Biserica de Gheata si o parte din Hotelul de Gheata de la Balea Lac, ceea ce a diminuat profitul proprietarilor acestor constructii neobisnuite.

Accesul la Balea Lac se poate face doar cu telecabina, costul unui drum dus-intors fiind de 50 de lei de persoana. Joi, la Balea Lac, erau minus 10 grade Celsius si un strat de zapada de 17 centimetri.

Situata la 60 de kilometri distanta de municipiul Sibiu, zona turistica Balea este destul de greu accesibila, nefiind nici macar o cursa regulata de autobuz. Majoritatea turistilor ajung aici cu masinile personale sau in grupuri organizate, cu autocarul, pe DN1, iar pe urma pe DN7. Din cauza ca DN7 Transfagarasanul este inchis pe durata iernii, turistii sunt obligati sa urce cu telecabina la constructiile de gheata si cabane.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#hotel gheata Balea Lac, #turisti romania, #turism romania , #Turism in Romania