Investitorii nu sunt interesati de statiunea pe care o dorea Elena Udrea in Dambovita

Marti, 30 Aprilie 2013, ora 17:25
2273 citiri
Investitorii nu sunt interesati de statiunea pe care o dorea Elena Udrea in Dambovita

Investitorii nu sunt interesati de construirea de unitati de cazare sau de partii de schi in zona Padina-Pestera din judetul Dambovita, zona unde autoritatile au demarat construirea unei statiuni montane, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dambovita, Adrian Þutuianu.

Acesta spune ca la acest moment sunt probleme cu proprietarii de terenuri din zona unde se vrea construirea statiunii, proprietari care au actionat CJ in instanta din cauza ca sunt nemultumiti de suma primita ca despagubire pentru teren.

"Partii nu avem, investitori nu avem. Niciodata nu va veni cineva sa construiasca o partie, daca nu sunt si un hotel langa si alte facilitati care sa ii permita sa sustina aceasta lucrare. Nu avem partii, nici investitori, dar avem probleme. Sunt opt litigii la acest moment pe rolul instantelor de judecata, cetateni nemultumiti de cuantumul despagubirilor acordate de CJ. Instantele de judecata au admis, la acest moment, in tot sau in parte cererile si CJ va avea de plata aproape 300.000 de euro. Litigiile nu sunt definitive si vom executa caile de atac", a precizat Þutuianu.

Acesta spune ca nu se va renunta la construirea statiunii Padina-Pestera.

La acest moment in zona montana din Dambovita sunt cateva cabane si un singur hotel.

Prima discutie despre realizarea unei statiuni montane la Padina-Pestera s-a facut in 2009, cand ministrul Turismului de la acea data, Elena Udrea, a participat, la Pestera, la conferinta 'Bucegi - investitie in viitor'.

Proiectul prezentat in aceasta conferinta prevede dezvoltarea zonei turistice Padina - Pestera prin construirea de partii de schi, de piscine, instalatii de transport pe cablu pentru persoane, echipamente pentru producerea zapezii artificiale si echipamente de iluminat nocturn al partiilor, precum si reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere.

Proiectul de dezvoltare a zonei turistice Padina - Pestera prevede construirea a patru partii, care au lungimi cuprinse intre 800 si 3.400 de metri. De asemenea, proiectul prevede construirea de piscine, stranduri si bazine de kinetoterapie.

Dupa anuntarea proiectului de realizare a statiunii Padina-Pestera, Consiliul Judetean Dambovita a inceput exproprierea unor terenuri in zona pentru construirea de partii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#statiunea Padina Pestera Dambovita, #Udrea statiune Padina Pestera, #investitori Padina Pestera , #Turism in Romania