Maramuresul pune Romania pe harta turistica a Europei

Joi, 31 Iulie 2014, ora 12:18
1623 citiri
Maramuresul pune Romania pe harta turistica a Europei

Festivalul Intercultural de Traditie Maramureseana "Drumul lung spre Cimitirul Vesel" revine in perioada 12-16 august la Sapanta.

Potrivit organizatorilor, intregul festival este conceput astfel incat sa puna Maramuresul pe harta turistica si culturala a Europei.

Editia de anul acesta include concerte de muzica traditionala si simfonica, ateliere de mestesugarit, degustari de produse locale si vizite in casele mesterilor din Tara Maramuresului. Acestia isi vor deschide casele pentru a arata turistilor atelierele in care creeaza obiecte rare, lucrate cu migala si suflet.

Vor evolua 120 de muzicieni din Romania, Irlanda, Scotia si Spania, iar celebrul compozitor irlandez Shaun Davey va oferi publicului, pe pajistea festivalului, o colectie de compozitii clasice in prima auditie.

"Prin acest festival incercam sa promovam aceste valori autentice, sa atragem atentia asupra lor", a declarat Peter Hurley, directorul si initiatorul festivalului, devenit intre timp cetatean de onoare al comunei Sapanta.

Festivalul Intercultural de Traditie Maramureseana "Drumul lung spre Cimitirul Vesel" are ca scop cresterea turismului stationar in zona, conservarea traditiilor si a mestesugurilor si expunerea culturii traditionale in context european. Festivalul este realizat anul acesta cu finantare UE prin Programul Operational Regional si este sprijinit financiar si de o companie care acopera o parte a cheltuielilor neeligibile ale proiectului.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Cimitirul Vesel, #Festival Intercultural Traditie Maramureseana, #turism romania , #Turism in Romania