MDRT: Topul turistilor straini care viziteaza Romania

Duminica, 11 Martie 2012, ora 12:43
2491 citiri
MDRT: Topul turistilor straini care viziteaza Romania

Cei mai multi turisti straini care au vizitat Romania anul trecut provin din Germania, Italia si Franta, iar in total, numarul de turisti straini pe care Romania i-a atras in 2011 a crescut cu 12,8% fata de anul anterior, arata un raport al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Turism.

Astfel, pentru principalele piete prioritare ale Romaniei, cei mai multi turisti straini au provenit din Germania (+12,1% fata de 2010), Italia (+18,5%), Franta (+10,23%), Ungaria (+13,9%), Statele Unite ale Americii (+1,8%) si Marea Britanie (+12,8%). Per ansamblu, Romania a atras in 2011 cu 12,8 % mai multi turisti straini fata de anul trecut.

"Cei mai multi turisti straini care au venit in tara noastra au ales sa se cazeze la hotel (+13,1% fata de 2010), in pensiunile turistice (+8,5%) si in pensiunile agroturistice (+35,8 %)".

"Si in ceea ce priveste cheltuielile nerezidentilor straini in Romania s-au inregistrat cresteri, acestia au cheltuit cu 18,4 % mai multi bani decat in 2010", se arata in comunicat transmis duminica de Ministerul Dezvoltarii Rurale si Turimului (MDRT).

In ceea ce priveste turistii romani, acestia au ales sa se cazeze la hotel (+18,2% fata de 2010), in pensiunile turistice (+19,1%) si in pensiunile agroturistice (+29,4%). Per ansamblu, in 2011 numarul de turisti romani a avut o crestere de 16,9%.

"In fiecare luna a acestui an s-au inregistrat evolutii fata de lunile corespunzatoare ale anului trecut, cea mai spectaculoasa crestere fiind observata in lunile de vara (in luna august +12% turisti straini si, respectiv, +15,4% turisti romani)", se mai arata in comunicat.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) precizeaza ca in perioada 2009 - 2012 au fost alocate pentru dezvoltarea turismului fonduri europene si de la bugetul national de aproape 820 de milioane de euro, fata de 20 de milioane de euro, cat au fost alocate in perioada 2006 - 2008.

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Turism (INCDT) este o unitate aflata in coordonarea MDRT, care realizeaza analize folosind datele Institutului National de Statistica (INS), ale Bancii Nationale a Romaniei si ale mai multor organisme internationale de cercetare a turismului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#turisti francezi Romania, #turisti straini romania, #destinatie turistica Romania , #Turism in Romania