Principalele destinatii externe pentru turistii romani in 2014 raman Bulgaria, Grecia si Turcia

Luni, 27 Ianuarie 2014, ora 10:56
1895 citiri
Principalele destinatii externe pentru turistii romani in 2014 raman Bulgaria, Grecia si Turcia

Principalele destinatii externe spre care se vor indrepta turistii romani in 2014 raman Bulgaria, Grecia si Turcia, in principal datorita accesibilitatii transportului, preturilor, serviciilor si traditiei, a declarat, duminica, pentru Agerpres, Sebastian Constantinescu, director general al agentiei Travel Planner.

Principalele mijloace de transport cu care se deplaseaza turistii romani catre aceste destinatii sunt automobilul pentru Bulgaria si Grecia, iar pentru Turcia, ordinea preferintelor este avionul (in special pentru regiunea Antalya), automobil si autocar (pentru litoralul turcesc de la Marea Egee).

,,In Grecia, se observa o orientare a romanilor catre insule, in special catre cele din nord. Liderul topului este insula Thassos, recomandata familiilor cu copii si datorita faptului ca este usor accesibila pe cale rutiera din Romania. Aceasta este urmata de Corfu, Lefkada. O insula care va fi lansata anul acesta pe piata romaneasca este Samothraki, o destinatie mai salbatica si mai rurala, dedicata iubitorilor naturii si linistii. Clientii care cauta in Grecia servicii 'all inclusive' trebuie sa inteleaga ca serviciile sunt aici, ca diversitate, sub cele din Turcia si Bulgaria. Pe de alta parte, este recomandabil in Grecia sa iei masa la taverne, sa incerci mai multe plaje, sa vizitezi. Este bine ca turistii sa se grabeasca in a rezerva vacantele, deoarece pana in martie-aprilie, majoritatea hoteluri bune, cu un raport calitate pret bun, nu vor mai avea disponibilitate. Rezervarile early booking inregistreaza o crestere tot mai mare de la an la an. Atentie la luna august, mai ales in perioada de Sf. Maria, cand este foarte aglomerat deoarece majoritatea grecilor isi iau concedii", a spus Sebastian Constantinescu.

In acest an este o 'batalie' pentru turistii de pe piata romaneasca intre Bulgaria si Grecia, desi preferintele sunt si diferite.

In ceea ce priveste Bulgaria, Albena este statiunea care inregistreaza o crestere in ceea ce priveste cererea, fiind dedicata familiilor cu copii. Sunny Beach si Nisipurile de Aur, raman in topul preferintelor turistilor romani, ca si Obzor, o alternativa pentru familii cu copii.

,,Pentru serviciile all inclusive oferite si conditiile optime pentru familiile cu copii, litoralul bulgaresc este optiunea numarul unu ca alternativa la litoralul romanesc. In Bulgaria sunt sute de hoteluri in regim all inclusive, in Romania, din pacate, mai putin de 15, iar familiile cu copii doresc proximitate si acest tip de serviciu. O alternativa interesanta de pe litoralul bulgaresc este constituita de statiunea Sozopol, similara cu Nessebar. Cea mai preferata statiune ca numar de turisti ramane Sunny Beach, dedicata in special tinerilor dornici sa se distreze,, apreciaza Sebastian Constantinescu.

Conform unui studiu efectuat de Travel Planner, din 2.000 de review-uri efectuate de proprii clienti, statiunea Sunny Beach a primit nota 8,3 si a fost evaluata de 86% dintre respondenti. In prezent, Travel Planner lucreaza la un studiu complet care analizeaza litoralul bulgaresc si preferintele romanilor pentru aceasta destinatie turistica.

La inceput de an se observa o preferinta pentru hotelurile 'scumpe' sau pentru cele populare.

Interesul pentru ofertele early booking creste pentru ca lumea a inteles ca poate obtine astfel preturi de last minute dar poti sa iti alegi din timp locul si hotelul unde iti vei petrece vacanta. In cazul Greciei, de exemplu, o serie de hotelieri sunt deja in stop sales. In acest an, rezervarile in sistem early booking pentru Grecia au 'explodat', pentru piata romaneasca. In cazul Bulgariei, pe 28 februarie se termina majoritatea ofertelor bune de early booking,, ne-a spus directorul general al agentiei Travel Planner.

All inclusive ramane, in 2014, un serviciu cautat si preferat de majoritatea turistilor, dar in scadere comparativ cu anii precedenti. Se observa o scadere in favoarea ofertelor cu mic dejun sau demipensiune. Bineinteles ca majoritatea familiilor cu copii vor alege in continuare serviciile all inclusive si destinatii apropiate.

Scaderea preferintei pentru all inclusive, specifice Bulgariei si Turciei, favorizeaza cresterea fluxului de turisti spre Grecia dar si litoralul romanesc.

,,Atentie mare la site-urile agentiilor de turism care au oferte si reclame pentru alte tipuri de servicii, din afara turismului. Inseamna ca acele agentii intampina probleme financiare, de vreme ce doresc sa obtina bani si din asemenea surse. Daca aveti dubii, verificati istoricul fiscal al unei agentii, sunati la agentie, verificati cu cine vorbiti, cat de profesionisti sunt acestia. Verificati de asemenea impresiile turistilor de pe forumurile de specialitate, din ce in ce mai cautate in ultima vreme", avertizeaza Sebastian Constantinescu.

O alta tendinta a acestui an este interesul pentru mediu online. Tot mai multe agentii de turism investesc in prezenta lor online, iar veniturile, conform Travel Planner, pot creste cu pana la 20% in primul an de la investitia unei agentii in online.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#turism romania, #travel planner, #romani turism , #Turism in Romania