Promovarea zonei turistice Brasov, prioritate pentru ANT

Sambata, 07 Septembrie 2013, ora 12:29
2971 citiri
Promovarea zonei turistice Brasov, prioritate pentru ANT

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Razvan Filipescu a declarat vineri, la Brasov, intr-o conferinta de presa, ca sustine toate activitatile care promoveaza Brasovul si zona turistica a acestuia.

"Romania si ANT are deja definite sase produse strategice, care vizeaza promovarea Romaniei in vederea cresterii notorietatii si ca destinatie turistica. In acest sens, promovam turismul balnear, rural, ecoturismul, circuitele culturale, turismul cultural circuitele in natura, iar toate acestea se regasesc in Brasov si imprejurimi, si reprezinta o prioritate pentru noi. Tocmai de aceea, odata cu gestionarea fondurilor europene pentru promovarea Romaniei ca destinatie turistica, si folosind cele sase produse strategice, sustinem toate tipurile de activitati in ceea ce priveste Brasovul", a spus Filipescu.

Totodata, el a subliniat ca de la organizarea de festivaluri si conferinte tematice pana la includerea Brasovului in diverse emisiuni TV, coproductii realizate cu case de productie nationale si internationale, sustinerea unor evenimente culturale, sportive, etc toate depind de initiativa administratiei locale si a Agentiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului din Brasov.

Razvan Filipescu a afirmat ca Agentia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului din Brasov va participa, in perioada urmatoare, la realizarea a doua info-tripuri, unul pentru domeniul medical si unul in domeniul schiului.

Presedintele ANT a participat vineri la Brasov, la o intalnire cu reprezentanti ai Ministerului Invatamantului, ai administratiei locale si a patronilor din turism, in vederea infiintarii anul viitor, la Fagaras a unei scoli profesionale pentru pregatirea lucratorilor in domeniul hotelier si al gastronomiei.

"Pentru promovarea si dezvoltarea turismului, avem nevoie de servicii de inalta calitate, iar acest lucru se poate face doar cu oameni foarte bine pregatiti. De aceea sustin infiintarea unei scoli profesionale pentru pregatirea lucratorilor in turism si, in perioada urmatoare, ma voi consulta cu patronatele din turism pe curricula, pentru a stabili clar ce nevoi exista, ce prioritati si de ce avem urgent nevoie in ceea ce priveste lucratorii calificati din turism", a mai spus Filipescu.

Cu ocazia vizitei la Brasov a presedintelui ANT a fost lansata harta bisericilor fortificate din Transilvania, tiparita in 10.000 de exemplare, in limbile engleza si germana, care se va gasi de vanzare la punctele de informare turistica si la Bisericile care au puncte de vanzare, la pretul de 39 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#turism Brasov, #promovare turism Brasov, #promovare turism ANT , #Turism in Romania