Redescopera Romania cu trenul in 5 zile de poveste prin Transilvania

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 18:03
5423 citiri
Redescopera Romania cu trenul in 5 zile de poveste prin Transilvania

Organizatorii proiectului Transilvania Train au anuntat lansarea celei de-a doua editii a calatoriei cu trenul prin unele dintre cele mai frumoase locuri din Romania.

Aceasta va avea loc in perioada 22-26 august 2018, iar 200 de pasionati de calatorii sunt asteptati sa descopere astfel cultura si istoria sasilor din Transilvania. Pachetul turistic include 15 workshopuri de mestesuguri traditionale.

Pe langa explorarea fortificatiilor medievale ale Transilvaniei, calatorii vor participa la workshopuri inspirate de mestesugurile traditionale ale sasilor, vor gati ca odinioara preparate din gastronomia saseasca si se vor bucura de concerte si spectacole memorabile, organizate pentru acestia in locuri speciale, pe traseul calatoriei.

Pachetul turistic complex propune o experienta cultural-traditionala completa a Transilvaniei, iar fiecare dintre cele 5 zile are propria tema.

In data de 22 august, prima zi, participantii vor avea ocazia sa se cunoasca si sa se pregateasca de drum in minunata cetate a Brasovului, iar in cea de-a doua zi vor porni in explorarea zonei Haferland, afland povestile celor mai vechi biserici fortificate din aceasta regiune, ziua incheindu-se cu o plimbare nocturna pe stradutele fermecatoare ale cetatii Sighisoara.

Cea de-a treia zi este rezervata mestesugurilor traditionale, de la tiglarie pana la tesatorie, timp in care calatorii vor mesteri alaturi de localnici, calfe si artisti populari si le vor afla secretele pastrate din generatie in generatie.

Ziua a patra va incepe cu un tur al renumitei cetati Alba Carolina si va continua cu un concert de orga in biserica evanghelica din Sebes. Punctul culminant al acestei zile va fi dat de o experienta gastronomica unica, in care toti vor fi implicati pentru a gati preparate ce au la baza retete traditionale.

In ultima zi, calatorii vor explora Sibiul, urmand sa se relaxeze in cadrul unui eveniment special cu arii din mari opere ale muzicii clasice, dar si cu refrenuri contemporane. Apoi, dupa vizita cetatii Fagarasului se vor intoarce in Brasov, orasul in care a inceput aventura.

Cum a fost Transilvania Train 2017

Participantii editiei 2017, alaturi de partenerii si prietenii care au sustinut Transilvania Train si-au reamintit, in Salonul Regal al Garii de Nord, povestea proiectului si au aflat de la echipa fondatoare mai multe despre provocarile intampinate cu ocazia primei calatorii si mai ales despre pregatirile pentru editia 2018.

"Editia 2017 a fost un proiect pilot, prin care am testat relevanta unei astfel de initiative pe piata din Romania. O idee noua va avea intotdeauna un grad de risc, lucru pe care ni l-am asumat din dorinta de a schimba perceptia asupra turismului romanesc, dar si din incercarea de a mobiliza publicul sa se implice in promovarea valorilor, traditiilor si culturii nationale. Proiectul s-a bucurat de un raspuns din piata peste asteptari. Am avut parte de sustinere atat din partea colaboratorilor si partenerilor de comunicare, cat si din partea clientilor care ne-au ramas aproape si dupa incheierea calatoriei", spune Cristi Pitulice, co-fondator Transilvania Train, managing partner Globe 365 Travel Boutique.

Transilvania Train 2017 a insemnat o experienta turistica noua, intr-un tren cu 3 vagoane de tip bistro, 4 zile cu activitati turistice traditionale si culturale, 100 de participanti, 6 orase istorice, 10 workshop-uri inspirate de traditiile sasesti si o serie de evenimente muzicale exclusiviste.

"Despre prima editie Transilvania Train as putea povesti o zi intreaga. Sa calatoresti la Apos sau sa primesti onorul Garzii Regale a Cetatii Alba Carolina cu salve de tun este ceva ce, sunt sigur, nu ati facut inca. Sa gatesti mancaruri traditionale alaturi de "Fata care gateste cu flori" in cetatea Sebesului este o mare onoare... sa fii laudat pentru rezultate, este de vis. Sa inchei aceasta calatorie cu un concert de muzica de camera in aer liber, intr-o duminica insorita, pe cea mai populara strada a Sibiului, strada Cetatii, este pur si simplu superb. Sa ajungi acasa si sa realizezi ca ce ai vazut in 4 zile, poate, unii oameni nu vor vedea intr-o viata te face sa nu stii cum sa comprimi zilele pana la anul", spune Corneliu Luscalov, calator in prima editie Transilvania Train.

"La finalul primei editii, feedback-ul si atentia de care ne-am bucurat din partea publicului care ne-a asaltat cu intrebari despre urmatoarea editie, ne-au incurajat sa incepem cat de rapid lucrul la editia de anul viitor. Am avut foarte multe intrebari si cereri pentru familii tinere, lucru care ne bucura foarte tare. Punem foarte mare accent pe componentele de implicare si de educare, in acest proiect, iar generatiile viitoare au nevoie sa isi cunoasca radacinile si sa pretuiasca valorile culturale si nationale", povesteste Alina Deak, co-fondator Transilvania Ttrain, reprezentant Free Spirit Travel.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#Transilvania Train, #excursie Romania tren , #Turism in Romania