Romania conteaza pe rusi pentru a creste numarul de turisti cu 30%

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 14:25
1695 citiri
Romania conteaza pe rusi pentru a creste numarul de turisti cu 30%

Romania va intensifica promovarea pe piata rusa si tinteste o crestere a numarului de turisti cu 30% pe an, a anuntat Mirela Matichescu, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), prezenta la targul international de turism care se desfasoara intre 20 si 23 martie la Moscova.

"Vrem sa atragem in Romania cat mai multi turisti din Federatia Rusa, dar pentru asta va trebui sa intram pe piata cu o promovare mai agresiva. Potentialul pietei ruse este urias. Anul trecut au fost in Bulgaria peste 600.000 de truisti rusi, iar in Grecia mai mult de un milion", a spus Matichescu pentru Mediafax.

Oficialul ANT a afirmat ca Rusia ocupa locul 5 in Europa ca tara emitatoare de turisti, iar in ultimii 15 ani are a treia rata de crestere a numarului de turisti care pleaca in strainatate, dupa India si China.

Mirela Matichescu a mai spus ca pe piata rusa vor fi promovate statiunile balneare si circuitele culturale, dar si turismul de distractie (Mamaia si Bucuresti).

"Rusii sunt cunoscuti ca sunt foarte cheltuitori. Ei au o medie a cheltuielilor de 200 de dolari pe zi, in afara pachetelor pe care le platesc. Vrem sa intensificam promovarea atat prin infotripuri in Romania ale jurnalistilor si agentilor de turism rusi, dar si prin metode care au fost mai putin folosite pana acum. Intentionez sa aducem in Romania vedete din Rusia, sa facem niste documentare sau videoclipuri cu ele si sa le prezinte pe posturile lor TV", a adaugat vicepresedintele ANT.

Ea a mai spus ca s-a intalnit miercuri cu Alexander Radkov, presedintele Agentiei Federale pentru Turism din Rusia, pe care l-a invitat sa viziteze Romania.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), in anul 2011 au venit in Romania peste 119.000 de vizitatori din Federatia Rusa. Astfel, Rusia ocupa locul 13 intr-un clasament al numarului de vizitatori straini in Romania.

Insa vizitatorii nu sunt sinonimi cu turistii si cei mai multi dintre ei au fost inregistrati doar pentru ca au trecut frontiera, insa nu s-au cazat la un hotel sau pensiune. Statistica arata ca numarul rusilor care s-au cazat in Romania nu a depasit 20.000.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#turisti rusi Romania, #crestere numar turisti Romania, #promovare turism romania , #Turism in Romania