Romania, insuficient promovata in strainatate

Duminica, 29 Aprilie 2012, ora 09:10
2346 citiri
Romania, insuficient promovata in strainatate

Presedintele Organizatiei Nationale Elene de Turism, Konstantinos Zikos, a declarat, sambata, in statiunea Mamaia, ca pentru a putea fi adusi turisti straini in Romania, toate ''formele de turism'' ale tarii noastre ar trebui promovate atat in Grecia, cat si in toate marile orase ale Europei.

"Romania ar trebui sa faca promovarea tuturor formelor de turism in strainatate. Eu am ajuns aici dupa ce am avut posibilitatea sa cunosc anumite persoane. Practic lumea nu stie despre Romania.

De aceea, institutiile din Romania ar trebui sa faca promovare in toate orasele din Europa, trebuie sa se cladeasca brandul Romania, ceea ce nu se face de pe o zi pe alta, dar este posibil", a spus Zikos, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, pentru a se face promovare turistica "nu este vorba" numai de bani, ci si de dispozitia institutiilor de a face asta, de hotararea guvernului de a vrea sa promoveze Romania, iar pe de alta parte este nevoie de idei bune si inteligente pe partea de marketing.

"Nu am auzit in ultimul timp sa fie invitati ziaristi greci in Romania pentru un info-trip, ca sa cunoasca aceasta tara si sa o promoveze in Grecia. Idei simple si inteligente ar putea usor-usor sa deschida brandul Romaniei", a afirmat reprezentantul organizatiei elene, mentionand ca este deschis oricaror propuneri de colaborare cu partea romana.

Presedinta Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, Corina Martin, a declarat ca Grecia are un birou de turism in Romania si promoveaza prin organizarea de diferite evenimente turismul elen, ceea ce tara noastra nu face in Grecia.

Reprezentanta asociatiei de promovare a turismului de pe litoralul Romaniei a mentionat ca tara noastra mai are in prezent doar 11 birouri de turism in strainatate, anul trecut fiind desfiintate 12 astfel de birouri.

Referitor la influenta crizei economice prin care trece Grecia asupra turismului, Kostantinos Zikos a spus ca in acest domeniu nu s-a schimbat nimic, ca frumusetea Greciei nu este afectata de criza, singura schimbare fiind aceea ca s-au ieftinit sejururile pentru turisti.

Corina Martin a afirmat ca anul trecut in Grecia au fost circa 17 milioane de turisti straini, numar cu aproximativ un milion mai mare decat in anul anterior, in 2011 in jur de 300.000 de romani mergand in vacante in Grecia, numar mai mare comparativ cu cel din 2010.

Presedinta Asociatiei Litoral a mentionat, totodata, ca in 2011 Grecia a investit in promovarea turismului 30-35 de milioane de euro, in timp ce Ministerul Turismului din Romania a cheltuit 5 milioane de euro dintr-un buget aprobat in acest sens de 10 milioane de euro.

In timpul conferintei de presa, pe terasa cu piscina a unui hotel de pe faleza statiunii Mamaia, loc unde pe sezlonguri erau si turisti care incercau sa se relaxeze dupa masa de pranz, muzica data tare de administratorul unui bar de pe plaja din dreptul hotelului a atras atentia nu doar a lui Konstantinos Zikos.

In acest context, afland ca pe litoralul romanesc portiunile de plaja nu sunt inchiriate cu prioritate hotelierilor care au unitatile de cazare in dreptul zonei respective de la malul marii, Zikos a spus ca in Grecia nu se intampla asa ceva, plajele fiind inchiriate de la administratia locala in primul rand de catre cei care detin unitati de cazare langa nisip.

Astfel, hotelierii greci administreaza si plaja aferenta unitatii de cazare, asigurandu-le turistilor ambientul si confortul necesar.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#turism romania, #promovare romania, #organizatia nationala turism Grecia, #metode promovare brand Romania , #Turism in Romania