Romania, printre cele 9 destinatii turistice in care dolarul este puternic

Joi, 29 Martie 2012, ora 11:45
3468 citiri
Romania, printre cele 9 destinatii turistice in care dolarul este puternic

Agentia Bloomberg a descoperit recent ca dolarul este mai puternic in raport cu 10 din cele 16 monede majore, printre care yenul japonez si euro. Din acest motiv, americanii pot profita de tranzactionarea valutara, daca au pregatirea si cunostintele necesare.

Pentru turisti este mult mai usor insa sa profite de puterea dolarului american, facandu-si vacanta in locuri cu monede mai slabe. Publicatia Investing Answers prezinta in editia de miercuri noua locuri unde dolarul asigura o vacanta de neuitat, printre care si Romania.

Desi are statiuni "orbitoare" la Marea Neagra, castele medievale, biserici, orase si maiestuosii Munti Carpati, Romania este una dintre destinatiile cele mai trecute cu vederea din Europa, potrivit publicatiei mentionate.

Romania, fara moneda euro, destinatia cu cele mai bune oferte din Europa

Desi Romania este membra a Uniunii Europene, nu a adoptat inca moneda euro, folosind in continuare leul romanesc. Acest fapt o face una dintre cele mai bune oferte din Europa, in contextul in care dolarul a fost mult mai puternic fata de leu decat euro.

Turistii pot sta intr-o replica a castelului lui Dracula din romanul lui Bram Stoker din 1897, pentru suma de 75 de dolari pe noapte si profita de oferte mari in Transilvania si alte zone.

In Argentina, alta destinatie recomandata, dolarul american a crescut in mod constant fata de peso argentinian in ultimii cinci ani. Unul dintre motive este inflatia, despre care unii experti spun ca este de 24%.

In Republica Ceha, care nu a adoptat inca moneda euro, folosind in continuare coroana ceha, dolarul este mult mai puternic fata de coroana decat euro. La Praga, unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, poti bea una dintre cele mai bune beri din lume pentru suma de 2 dolari jumatatea de litru si sta la un hotel de 4 stele cu sub 135 de dolari pe noapte.

Islanda, India, Kenya pe lista destinatiilor "convenabile" pentru americani

Nu a existat niciodata un moment mai bun decat acum pentru americani de a vizita Islanda. Nu numai ca turismul a suferit in urma eruptiei vulcanice din 2010, dar cu o criza a datoriilor coroana islandeza s-a depreciat in raport cu dolarul american. Acest lucru inseamna ca turistii pot merge la spa-ul geotermal Blue Lagoon pentru aproximativ 40 de dolari.

India a fost intotdeauna unul dintre locurile cele mai accesibile din lume pentru turism. La sfarsitul lui 2011, dolarul a atins nivelul cel mai inalt din 5 ani fata de rupia indiana si desi a scazut putin de la inceputul lui 2012, dolarul ramane puternic. India are unele dintre cele mai luxoase hoteluri din lume, dar turistii pot merge inca la un hotel de patru stele din Mumbai pentru suma de sub 125 de dolari pe noapte si angaja un sofer care sa ii duca la Taj Mahal si alte obiective pentru sub 50 de dolari pe zi.

Desi siguranta a fost o preocupare in ultimii ani privind Kenya, iar unele grupari teroriste ramase active au determinat Departamentul de Stat al SUA sa emita un avertisment de calatorie, din punct de vedere financiar, tara este o mare valoare. Dolarul a atins cel mai inalt nivel din cinci ani fata de silingul kenyan, in octombrie 2011 si ramane puternic. Trei zile de safari camping cu masa, taxe de parc si transport costa 560 de dolari de persoana.

Nicaragua este o destinatie turistica majora si o destinatie la pensionare. Dolarul a fost pe un trend ascendent constant fata de cordoba oro, ceea ce face din Nicaragua una dintre destinatiile cele mai accesibile din America Latina. Se poate cumpara o casa cu doua dormitoare la Tola sau Popoyo langa plaja, la pretul de sub 160.000 sau o casa de 2.000 de metri patrati, cu trei dormitoare, cu vedere la ocean, in San Juan del Sur pentru suma de sub 200.000 dolari. Turistii pot sta in hoteluri de lux in Nicaragua pentru mai putin de 200 de dolari pe noapte.

Valoarea dolarului este inca puternica fata de lira turceasca, dupa maximele de la sfarsitul anului 2011. In Turcia, turistii pot merge la un hotel spa all-inclusive de cinci stele, in orasul mediteranean istoric Antalya, pentru suma de sub 115 dolari pe noapte, mancand fructe de mare pentru suma de sub 10 dolari de persoana.

Dolarul a castigat in mod constant valoare fata de moneda dong vietnameza in ultimii cinci ani. Cuplat cu cat de ieftin este deja Vietnamul, aceasta diferenta valutara face din Vietnam una dintre destinatiile cele mai accesibile din lume. Pentru suma de aproximativ 20 de dolari, turistii pot avea la dispozitie un hotel modern, in principala zona turistica Saigon.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Romania destinatie turistica, #destinatii turistice moneda nationala, #Bloomberg destinatii turistice , #Turism in Romania