Romanii au cheltuit 6 mil. de euro la mare, de Rusalii

Marti, 02 Iunie 2015, ora 11:02
1424 citiri
Romanii au cheltuit 6 mil. de euro la mare, de Rusalii
Foto: Wikipedia

Mai mult de 45.000 de romani si-au petrecut minivacanta de rusalii in statiunile de pe litoral si au cheltuit aproximativ 6 milioane de euro, cifre cu mult peste asteptarile hotelierilor, care estimau un flux de 30.000 de turisti si incasari de 4 milioane de euro.

"Din pacate, statul nu s-a implicat in deschiderea sezonului si nici asociatiile de promovare nu au venit cu programe de atragere a turistilor, iar meritul pentru succesul inceputului de sezon se datoreaza exclusiv hotelierilor", puncteaza oficialii Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc intr-un comunicat de presa..

In acest an, sarbatoarea Rusaliilor a reprezentat, de fapt, deschiderea sezonului estival pe litoral.

Acum au sosit la mare adevaratii turisti de litoral, care au venit pentru soare si mare, spre deosebire de minivacanta de 1 Mai, cand cei mai multi romani au ajuns la mare pentru cluburi.

"Turistii au avut noroc in aceasta minivacanta de o vreme superba, soarele a bronzat, iar apa marii a fost foarte buna pentru baie. Ne asteptam sa vina 30.000 de turisti, dar au fost aproximativ 45.000, dintre care cei mai multi, ca de obicei, in Mamaia. Unele hoteluri din Mamaia au fost nevoite sa refuze turistii, deoarece au fost ocupate la capacitate maxima", a declarat Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Multi dintre turisti, motivati de vremea frumoasa, au pornit la drum fara rezervare si au sunat la hotelurile de pe litoral de pe autostrada: "Aveti locuri libere? Suntem la km 90 si venim! "

In aceasta perioada au fost multi turisti si in sudul litoralului, aproximativ 5.000, care au venit pentru liniste, verdeata, mare si soare.

In acest an, hotelurile sunt mai bine pregatite si mai devreme deschise, iar sezonul se anunta a fi mult mai bun. Au fost cautate hotelurile renovate, care au facut investitii, care arata bine si care au avut curajul sa faca promotii in aceasta perioada, turistii fiind atrasi si de ofertele speciale.

"Este momentul ca autoritatile locale sa se implice mai mult, litoralul romanesc are un mare potential si poate concura cu litoralul tarilor vecine. Anul acesta am primit semnale pozitive din partea Guvernului, care a redus TVA-ul la pachetelele de cazare si incepand cu 1 iunie si la alimente, ceea ce va duce la o scadere vizibila a costurilor de vacanta pentru toti romanii. Patronii din turism sunt gata sa deschida un nou capitol de colaborare privind relatia mediului de afaceri cu autoritatile statului", a mai declarat Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.

Anul trecut au petrecut Rusaliile pe litoral 10.000 de romani, fata de 30.000 in anul 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#cheltuieli romani Rusalii , #Turism in Romania