Romanii, cel mai numeros grup de turisti straini din Bulgaria

Luni, 18 Martie 2013, ora 14:05
1699 citiri
Romanii, cel mai numeros grup de turisti straini din Bulgaria

Pentru al saselea an consecutiv, romanii au fost cel mai numeros grup de turisti straini in Bulgaria in anul 2012, arata datele Ministerului Economiei, Energiei si Turismului de la Sofia.

Bronislav Denev, atasat bulgar la Bucuresti pentru comert si economie, a declarat pentru agentia de stiri Focus ca, in anul 2012, numarul turistilor romani in Bulgaria s-a diminuat, dar nesemnificativ.

Potrivit datelor ministerului bulgar mentionat, Bulgaria a fost vizitata anul trecut de 932.208 turisti romani, ceea ce reprezinta o scadere cu 2,9%. Al doilea grup de turisti straini sunt cei greci (928.000), urmati la distanta de germani (650.000).

In perioada ianuarie-decembrie 2012, Bulgaria a fost vizitata de 6,54 milioane de turisti straini, cu 3,4% mai multi fata de anul precedent.

In acelasi timp, Romania este a patra destinatie preferata de bulgari. In anul 2012, Romania a fost vizitata de 318.000 de turisti bulgari. Pe primul loc in acest clasament se situeaza Turcia, cu peste un milion de vizite, urmata de Grecia si Macedonia, pe locul cinci figurand un alt vecin al Bulgariei - Serbia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#turisti straini romania, #turisti romani Bulgaria, #turisti litoral Bulgaria , #Turism in Romania