Sibiul, cea mai buna destinatie turistica a anului din Romania

Vineri, 23 Mai 2014, ora 16:13
1968 citiri
Sibiul, cea mai buna destinatie turistica a anului din Romania

Municipiul Sibiu a fost declarat cea mai buna destinatie turistica a anului din Romania, la Gala Premiilor de Excelenta oferite joi seara, de Hotel Tourism Leisure Investment Conference, conform unui comunicat remis vineri de municipalitatea locala.

Sibiul a fost preferat altor destinatii romanesti renumite, precum Bucovina, Transalpina, Sighisoara sau Delta Dunarii.

"Gala Premiilor de Excelenta Hotel Tourism & Leisure Investment Conference este la a patra editie, fiind un eveniment in care sunt premiate cele mai eficiente si inovatoare proiecte si concepte din industria ospitalitatii si a turismului din Romania. Sibiul a obtinut in cadrul acestei Galei, premiul pentru cea mai buna destinatie turistica a anului. La aceeasi categorie au concurat Alba Iulia, Bucovina, Transalpina, Sighisoara, Delta Dunarii si Targu Mures", se arata in comunicat.

Foarte multi turisti care vin la Sibiu sunt atrasi de muzeele de aici. Sibiul este cel mai important centru muzeal din Romania, care reuseste sa atraga, prin cele doua muzee mari - Muzeul National Brukenthal, cel mai vechi din tara noastra si Complexul National Muzeal ASTRA, cel mai intins muzeu in aer liber din Romania - cei mai multi turisti, cel putin o jumatate de milion de vizitatori, pe an, conform directorilor celor doua muzee.

Cel putin o jumatate de milion de turisti care viziteaza Sibiul, intra cel putin in unul din muzeele de aici.

"Sibiul, cu ASTRA, este clar, cel mai important centru muzeografic din Romania si cel mai vizitat. Oricum o intoarcem, mai bine de 500.000 de oameni, pe an, intra in muzeele sibiene. (...) Este un semn extraordinar de bun, pentru ca si in Occident, nu exista turist care sa nu intre in muzee. Noi incepem sa urcam", declara la inceputul anului, intr-o conferinta de presa, directorul Muzeului National Brukenthal, Sabin Adrian Luca.

Nu doar muzeele, ci si multitudinea de festivaluri atrag sute de mii de turisti in fiecare an la Sibiu.

Sibiul nu este apreciat doar de romani, ci si de straini. Fosta capitala culturala europeana, Sibiul a fost inclus intr-un top al celor mai fermecatoare din Europa, chiar la inceputul acestei luni, de americanii de la huffingtonpost.com.

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
#destinatie turistica Romania, #turism romania, #turism Sibiu Romania , #Turism in Romania