Top 5 castele pe Valea Prahovei

Marti, 27 Iulie 2010, ora 10:58
14189 citiri
Top 5 castele pe Valea Prahovei

Complexul  Peles, Castelul Bran sau ‘’Templul Spiritului” asa cum mai este denumit Castelul Templu construit de Bogdan Petriceicu Hasdeu in memoria fiicei sale, Iulia, sunt doar cateva dintre castelele Romaniei care impresioneaza atat  prin arhitectura cat si prin povestea din spatele zidurilor.

Unul dintre cele mai importante castele din Romania si un simbol al turismului romanesc, Castelul Peles a fost terminat in 1883, fiind  destinat viitorului Rege Ferdinand si Reginei Maria.
Aici a locuit si Carol al II-lea, in perioada 1930-1940.

Primul castel electrificat in intergime din Europa, Pelesul are 170 de incaperi si adaposteste aproximativ 2.000 de tablouri.

Tariful pentru vizitarea parterului castelului este de 20 lei, in timp ce turul extins costa 50 lei, dar include si spatiul privat de la etajul I.

Daca doriti sa vizitati Pelesul in extrasezon (15 septembrie – 15 mai) si v-ati propus sa faceti turul extins, trebuie sa stiti ca acesta se organizeaza pe baza unei programari anticipate la sediul Muzeului.

Corpul de Garda, Economatul, Casa de Vanatoare Foisor, Grajdurile, Uzina Electrica, Vila "Sipot" (temporar locul de lucru al arhitectului Karel Liman) sunt constructii anexa ale Pelesului.

Foisor a ramas si acum resedinta prezidentiala, in timp ce in incinta celorlalte cladiri s-au amenajat hoteluri, restaurante si terase.

Ridicat in perioada 1899-1902, Castelul Pelisor a fost decorat de austriacul Bernhard Ludwig, sub atenta indrumare a Reginei Maria.

Aceasta a creat un stil original, imbinand caracteristicile stilurilor Art Nouveau, Bizantine si Celtice.

Spre deosebire de Peles, Pelisorul este mai mic, cu doar 70 de incaperi, dar surprinde prin ‘’Dormitorul si Camera de  Aur’’sau prin ‘’Capela’’.

Taxa de intrare in Pelisor este de 10 lei.

Primul muzeu privat din Romania, Castelul Bran, se afla la 30 de km de Brasov, intr-un cadru natural deosebit de frumos, intre Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului.

Turistii pot vizita parterul si cele 4 etaje ale castelului, unde pot vedea, printre altele, Dormitorul Reginei Maria, Dormitorul Regelui Ferdinand, Sala de proiectie, Scara Secreta si Sala Gotica. De asemenea, pot intra in salonul de muzica si in biblioteca Reginei Maria sau in apartamentul Principelui Nicolae.

Branul are asigurat tot confortul unei  resedinte de vara: apa curenta de la o fantana sapata in curte, si iluminat de le o uzina electrica cu turbina.

Dupa ce a fost retrocedat lui Dominic de Habsburg la 1 iunie 2009, noi administratorii au decis cateva schimbari in cadrul Branului.

Astfel, in castel va fi amenajata o sala de proiectii cu imagini ale Arhivei Nationale de Film despre istoria familiei regale si a castelului, o camera a costumelor familiilor regale, precum si o sufragerie.

De asemenea, in Turnul Rotund al castelului va fi amenajat un apartament de lux, pentru cei care vor sa petreaca o noapte in Castelul Bran.

In plus, Casa de Ceai a Reginei Maria, va fi restaurata, urmand sa fie deschisa publicului.

Turistii fascinati de legenda lui Dracula vor putea afla mai multe in camera 'Bram Stoker', unde este prezentata Legenda lui Vlad Tepes.

Biletul de acces in castel este de 20 lei.

Castelul Cantacuzino a fost ridicat in 1911, in stil neobrancovenesc, la cererea Printului Gheorghe Grigore Cantacuzino si este localizat in cartierul Zamora din orasul Busteni.

In parcul castelului se pot admira si o serie de grote, cascade si fantani arteziene.

Pretul biletului de intrare este 20 lei.

Aflat in Campina, Castelul Iulia Hasdeu este un monument de arhitectura, construit intre 1893 si 1896.

Expozitia gazduita in interior cuprinde documente din istoria si opera scriitorului roman, alaturi de manuscrise, mobilier si obiecte personale ce au apartinut lui Bogdan Petriceicu Hasdeu si fiicei sale.

In total, sunt aproximativ 300 de exponate ce pot fi admirate in schimbul achitarii taxei de intrare : 8 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#castele, #concediu, #peles, #pelisor, #prahovei, #top, #turisti, #valea , #Turism in Romania