Turism: Iranienii vor sa aduca turisti pe litoralul romanesc

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 16:10
4842 citiri
Turism: Iranienii vor sa aduca turisti pe litoralul romanesc
Cazinoul din Constanta

O delegatie formata din investitori iranieni in turism si transportul aerian a sosit, marti, la Constanta, pentru discutii preliminarii cu hotelierii de pe litoral si din Delta Dunarii, in vederea includerii rivierei romanesti in oferta lor turistica.

Presedintele Asociatiei Serviciilor de Transport Aerian si al Agentiilor de Turism din Iran, Mohamad Hassan Kermani, a afirmat ca organizatia pe care o reprezinta isi doreste ca inca din acest an sa aduca primele curse charter cu turisti iranieni, pe litoralul romanesc.

"Noi deja vindem de cativa ani pachete pe litoralul turcesc iar recent am deschis destinatiile turistice din Bulgaria si oferta din aceste tari se bucura de mare succes in Iran.

Oamenii de afaceri iranieni cunosc tara dumneavoastra ca este o buna oportunitate sa oferim pachete turistice si in Romania, daca putem stabilii o colaborare cu autoritatile, turoperatorii si hotelierii de aici, in primul rand pentru a gasi conditii tarifare si de calitate a serviciilor, similare cu cele de pe pietele pe care operam in Bulgaria, spre exemplu.

Evident, in primul an vom tatona piata din Romania cu un grup de maxim 1500 - 2000 de turisti, pe litoral, dar exista premisele ca in maxim doi ani sa ajungem sa operam pana la 20.000 de turisti anual, atat in hotelurile de la mare cat si la munte", a declarat Kermani.

La randul sau, Nicolae Bucovala, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, a declarat ca hotelierii din statiune pot oferi, in extrasezonul estival, tarife intre 20-22 de euro, cu pensiune completa si orice negocieri si retete pentru pachetele de servicii complete pot porni de la aceasta conditie.

"Deci putem discuta de aceste tarife in perioada 20 aprilie-1 iunie si din 25 august pana la 1 septembrie. In varf de sezon nu putem sa oferim decat pretul pietei pentru ca Mamaia, cel putin, este o destinatie supra-solicitata. Noi la ora actuala avem rezervate 20% din locuri pentru vara care vine", a precizat Bucovala.

In alta ordine de idei investitorii iranieni s-au aratat interesati opereze curse charter, in sezonul estival, de pe Aeroportul International Tulcea, unde au primit oferte tarifare convenabile, pentru avioanele cu turisti ce vor veni de la Teheran.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#turisti Constanta, #turisti litoral, #turism romania operatori iranieni , #Turism in Romania