Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Turismul international a crescut in 2011, in pofida crizei economice

Turismul international a crescut in 2011, in pofida crizei economice


Turismul international a inregistrat o crestere de 4,4%, la 980 milioane de sosiri in 2011, in pofida stagnarii economice, iar in Europa cel mai bine au stat zonele Centrala si de Est, a anuntat luni Organizatia pentru turismul mondial din cadrul ONU.

Cele mai bune rezultate pe plan mondial s-au inregistrat in Ameria de Sud, unde turismul a crescut cu 10%.

Europa, Asia si Pacificul au inregistrat o crestere de 6%. Africa de Nord si Orientul Mijlociu au inregistrat o scadere de 12%, respectiv 8%.

"Turismul international a atins noi recorduri in 2011, in pofida conditiilor dificile", a spus secretarul general al organizatiei, Taleb Rifai.

Europa a inregistrat 503 milioane de sosiri in 2011, in top, cu o crestere de 8%, fiind Europa Centrala, de Est si zona mediteraneana.

Asia si Pacificul au inregistrat 216 milioane de sosiri, Asia de Sud si de Sud-Est conducand, cu o crestere de 9%.

In America de Sud s-a inregistrat o crestere de 10%, 4% in America Centrala si Caraibe si 3% in America de Nord.

Africa a primit 50 de milioane de turisti. Turismul in Africa subsahariana a crescut cu 7%, spre deosebire de nordul continentului, unde turismul a avut de suferit din cauza revoltelor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 2079 ori