Unde merg si cat cheltuiesc romanii care aleg sa calatoreasca de Paste, in 2018

Miercuri, 28 Martie 2018, ora 17:17
3480 citiri
Unde merg si cat cheltuiesc romanii care aleg sa calatoreasca de Paste, in 2018
Foto: HotelGuru.ro

Sarbatoarea Pastelui este pretextul perfect al romanilor pentru o escapada alaturi de cei dragi, astfel ca aproape un sfert dintre romani si-au facut deja planuri de calatorie.

In topul preferintelor de calatorie se numara Bucovina (33%), Transilvania (27%) si Valea Prahovei (24%), potrivit unui studiu realizat in luna martie de catre platforma de rezervari hoteliere HotelGuru.ro.

Sezonul de primavara si, desigur, sarbatoarea Pastelui sporesc numarul rezervarilor online, comparativ cu celelalte luni ale anului, afirma hotelierii.

Anul acesta, romanii prefera destinatiile Romaniei, in detrimentul marilor capitale europene, astfel ca 89% dintre respondenti au optat pentru o vacanta in tara.

Pentru a marca atmosfera festiva a perioadei, hotelierii isi intampina clientii cu numeroase servicii si facilitati, precum acces la piscina, sauna, jacuzzi, sala de fitness.

Mai mult, acestia pregatesc meniuri traditionale si decoruri in tandem cu sarbatoarea Pastelui.

Romanii sunt dispusi sa cheltuiasca 300-600 de lei de persoana pentru o mini-vacanta de Paste

Potrivit studiului, majoritatea celor care se cazeaza opteaza pentru un pachet de doua-trei nopti, iar pretul mediu pentru un sejur variaza de la 300-600 de lei/persoana.

De asemenea, cei mai multi prefera sa calatoreasca alaturi de familie (46%), in cuplu (38%) sau cu prietenii (11%).

Destinatiile preferate pentru deplasarea de Paste sunt reprezentate de regiunile in care traditiile si obiceiurile se bucura in continuare de ecou si de admiratie din partea localnicilor si a turistilor.

Astfel ca, cele mai iubite dintre acestea sunt satele din Bucovina (33%), Transilvania (27%) si Valea Prahovei (24%).

Activitatile preferate de vacanta: vizitarea obiectivelor turistice si drumetiile

Vizitarea atractiilor turistice se afla pe lista activitatilor de vacanta pentru 45% dintre romani. Apreciate sunt si drumetiile in natura, relaxarea la SPA sau sporturile indoor sau outdoor.

Atunci cand isi aleg unitatea de cazare, criterii importante sunt pretul (41%), facilitatile de relaxare, precum accesul la SPA si existenta unui loc de joaca sau piscina (27%).

Romanii prefera sa isi rezerve vacanta online

Aproximativ 70% dintre respondenti au declarat ca prefera sa isi achizitioneze pachetele de vacanta prin intermediul platformelor de rezervare online, apreciind rapiditatea si transparenta operatiunii, informatiile oferite, precum si multitudinea ofertelor si a eventualelor beneficii oferite exclusiv online.

Studiul a fost realizat in luna martie, 2018, pe un esantion de 1475 persoane.

Despre HotelGuru.ro

HotelGuru.ro este un portal de rezervari online care are listate 1700 de unitati de cazare din Romania, din totalul celor 127.000 de unitati de cazare din intreaga Europa, afisate pe site. Pe HotelGuru.ro pot fi facute rezervari atat la pensiuni, cat si la hoteluri de 5 stele. HotelGuru.ro este parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, ce a generat rezervari de peste 25 de milioane de euro, anul trecut, in Europa Centrala si de Est.

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#vacanta paste, #destinatii Paste , #Turism in Romania