Vacanta de 1 Decembrie: 5 milioane de euro pentru pensiuni

Sambata, 03 Decembrie 2011, ora 13:50
1342 citiri
Vacanta de 1 Decembrie: 5 milioane de euro pentru pensiuni

Pensiunile si restaurantele de pe Valea Prahovei ar putea castiga pana la 5 milioane de euro, multumita sfarsitului prelungit de saptamana care a dublat cererile de cazare din statiunile montate, in ciuda preturilor ridicate.

Astfel, cele 23.000 de locuri de cazare sunt ocupate aproape in totalitate in perioada 1 - 4 decembrie, desi sunt si unii turisti care au preferat sa plece in city breakuri in orase europene, unde se organizeaza targuri de Craciun, decat sa lase aproape 200 de euro pentru cateva zile la Brasov sau pe Valea Prahovei.

"Toate camerele au fost rezervate cu o saptamana inainte, fata de un weekend obisnuit, cand pensiunea functioneaza doar la jumatate din capacitate. Este o ocazie speciala ziua de 1 Decembrie care ne ajuta sa platim facturile la utilitati din veniturile incasate", a declarat Oana Ivan, proprietara pensiunii New Aosta Garden din Sinaia, cu o capacitate de 18 locuri in 8 camere.

Tariful pe noapte la cazare este de 120 de lei. Proprietara pensiunii din Sinaia a declarat ca cei mai multi turisti au rezervate camere de joi pana duminica, in tariful de cazare nefiind inclusa si masa.

Daca se ia in calcul un pret de 200 de euro de persoana, pentru masa si cazare, incasarile proprietarilor de pensiuni, hoteluri si restaurante din cele mai cunoscute statiuni de pe Valea Prahovei si Brasov s-ar putea ridica la 4-5 milioane de euro, luand in calcul 23.000 de turisti cazati, scrie Mediafax, citand estimarile realizate de Ziarul Financiar.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#pensiuni Valea Prahovei Brasov, #afaceri Valea Prahovei, #profit pensiuni , #Turism in Romania