Vacanta de iarna: Ofertele last minute, avantajoase sau nu?

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 16:23
3096 citiri
Vacanta de iarna: Ofertele last minute, avantajoase sau nu?

In aceasta perioada, ofertele last minute nu sunt neaparat si cele mai avantajoase din punct de vedere financiar, intrucat majoritatea pachetelor s-au vandut deja in lunile noiembrie si octombrie.

Locurile ramase nevandute sunt cele mai scumpe, a explicat Sorin Vaduvoiu, director general Perfect Tour.

Reprezentantul agentiei de turism a explicat ca, la nivelul intregii piete, cererea este mai redusa fata de anul trecut.

"Ma refer la pretul intregii piete, insa probabil este afectata si de alegerile de pe noua decembrie, este un trend", a explicat Vaduvoiu, pentru Business24.

In ceea ce priveste optiunile din acest an ale romanilor, seful Perfect Tour a precizat ca pensiunile de la munte au ramas si in acest an in top.

"Daca vorbim de Revelion, majoritatea clientilor nostri cauta pensiunile din Romania pentru ca ajung usor la ele, sunt sejururi de 3-4 nopti si este mult mai simplu asa. Mai sunt si destinatiile exotice, unde pe un pachet, spre exemplu in Republica Dominicana, de Revelion poti sa platesti si 1.300 de euro de persoana", a adaugat Vaduvoiu.

Romanii capata incredere in ofertele early booking

Totusi, spre deosebire de anul trecut, romanii nu mai sunt la fel de reticenti la ofertele early booking.

"Din ce in ce mai multi turisti romani isi rezerva din timp vacantele pentru ca au observat ca early booking-urile au reduceri semnificative. Spre exemplu, deja am inceput din luna decembrie sa vindem sejururi la Disneyland Paris pentru lunile aprilie, mai, iunie cu reduceri de peste 30%.

Este un lucru ce nu a mai fost intalnit pana acum: sa iti achizitionezi vacanta de vara din noiembrie sau decembrie. Romanii sunt mai atenti cu banii lor, este si un cost de oportunitate foarte bun", a precizat seful Perfect Tour.

Oferte last minute prin prisma timpului, nu si a pretului

Vaduvoiu a explicat ca varianta last minute pentru o vacanta de Craciun sau de Revelion nu este cea mai buna alegere, pentru ca locurile ramase libere la pensiuni sau pentru zboruri sunt la preturi foarte ridicate.

"Este foarte dificil sa mai gasesti locuri libere, mai ales pentru revelion, unde deja pensiunile sunt ocupate intr-o proportie foarte mare si mai sunt destul de putine locuri in avion catre destinatii inedite cum ar fi Mauritius, Dubai sau Thailanda si acolo se aplica tarife foarte mari.

Vor fi oferte last minute doar prin prisma timpului de rezervare, nu prin prisma pretului. Au ramas destul de putine locuri si cele ce au ramas sunt la preturi ridicate", a spus Vaduvoiu.

Cat costa o vacanta in perioada sarbatorilor de iarna?

Daca optezi sa iti petreci Craciunul in Maramures trebuie sa scoti din buzunar cateva sute de lei. Spre exemplu, Agentia de turism Greenway Tour iti propune un sejur de trei nopti de cazare la o pensiunea Marioara de trei stele cu 896 de lei/persoana.

Serviciile incluse sunt: demipensiune cu mese festive - mancare traditionala stropite din belsug cu horinca si vin, foc de tabara, doua excursii tematice, transport si ghid specializat asigurat pe parcursul celor 2 excursii. Cazarea si masa sunt asigurate la pensiunea Marioara situata la poalele Masivului Gutai, in satul Breb.

Daca vrei sa petreci Craciunul in Bucovina, pentru trei nopti de cazare la o Best Western Gura Humorului, unitate de cazare de patru stele vei plati 217 euro/persoana, daca alegi oferta World Tourism&Tours. Servicii incluse in acest tarif sunt: cina bufet de ajun, cu colindatori, cina festiva de Craciun cu bucate alese si muzica buna, in data de 25 decembrie 2012, cina campeneasca la "Mosie", cu foc de tabara si dansatori.

Pe de alta parte, poti alege o destinatie exotica de Revelion: sapte nopti de cazare la un hotel de patru stele din Dubai te vor costa intre 900 si 1270 de euro. Spre exemplu, in oferta agentiei de turism Family Tour un sejur de sapte nopti la hotelul Ramada Jumeirah cu mic dejun inclus costa 1.412 de euro. In pret este inclus transportul, cazare cu mic dejun, transferul, taxa de viza, asistemta turistica in limba romana si asigurare medicala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#vacanta iarna oferte, #oferte last minute vacanta, #Vaduvoiu oferte last minute , #Turism in Romania