Vezi unde au petrecut romanii Pastele

Duminica, 24 Aprilie 2011, ora 18:53
2952 citiri
Vezi unde au petrecut romanii Pastele

Aproximativ 100.000 de romani au preferat sa petreaca Pastele departe de casa. destinatiile favorite ale romanilor au fost Bulgaria si zonele montane ale Romaniei.

Potrivit lui Daniel Vasilescu, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), doar jumatate dintre cei care au preferat sa plece de acasa sunt turisti in adevarat sens al cuvantului.

Reprezentantul FPTR a precizat pentru Gandul ca 50.000 de romani au petrecut Pastele la rude sau in difrite vile particulare, restul turisti in strainatate.

Printre destinatiile preferate de romani s-au numarat Bulgaria si Grecia, potrivit lui Traian Badulescu, consultant Travel Adisor Media.

"Bulgaria si Grecia raman si in 2011 cele mai importante destinatii externe si este normal, pentru ca sunt tari ortodoxe, in care se ajunge usor, iar tarifele sunt accesibile", spune acesta.

Astfel, intre 7.000 si 8.000 de turisti din Romania vor petrece sarbatorile in tara de la sud de Dunare si aproximativ 5.000 in Grecia. Cel mult o mie de persoane au ales tari ca Israel, Turcia, Cipru, Malta si Egipt, dar si diferite orase europene.

In Romania, pensiunile rurale conduc clasamentul. Romanii care au dorit un Paste rural s-au indreptat catre pensiunile din Rucar-Bran, Maramures si Bucovina, potrivit lui Ciprian Enea, consultant besttourism.ro.

De exemplu, la Poiana Brasov, un pachet de doua nopti la un hotel de 3 stele cu mic dejun inclus a costat de la 79 euro/persoana. Turistii au primit dejun festiv in ziua de Paste, iar copiii au avut parte de o petrecere surpriza cu cadouri.

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#pastele in bulgaria, #pastele in romania, #pensiuni rurale, #statiuni de paste, #turisti, #zone montane , #Turism in Romania