De Revelion, statiunile Sinaia, Busteni, Predeal si Poiana Brasov au fost pline

Luni, 03 Ianuarie 2011, ora 09:43
4479 citiri
De Revelion, statiunile Sinaia, Busteni, Predeal si Poiana Brasov au fost pline

Mii de turisti au petrecut vacanta de Revelion pe partiile din Sinaia, Busteni, Predeal si Poiana Brasov, dar si in zona Bran - Moieciu - Fundata, gradul de ocupare in hotelurile si pensiunile din aceste statiuni fiind in jur de 90 la suta, anunta Mediafax.

Turistii s-au distrat pe partii, s-au incalzit cu vin fiert sau tuica fiarta si au asistat la spectacole de muzica si focuri de artificii pregatite pentru petrecerea de Anul Nou.

Zapada pe partii a fost destul de buna, insa s-a intervenit si cu tunurile de zapada pentru a face partiile bune de schiat sau sanius.

De vineri pana duminica, partiile din Predeal si Poiana Brasov au fost arhipline, insa nu toti turistii au fost cazati in pensiuni sau hoteluri, multi dintre acestia venind doar pentru schi, sanius sau pentru a lua aer de munte.

Cei care nu au ajuns pe partii si au ramas in Brasov au optat fie pentru un Revelion in Piata Sfatului sau la Patinoarul Olimpic din cartierul Tractorul, care a fost deschis pana la sambata la orele 03.00.

Totusi, nu foarte multi brasoveni au optat pentru un Revelion pe patine, doar cateva sute de persoane sarbatorind trecerea dintre ani la patinoar.

In Poiana Brasov exista aproximativ 3.000 de locuri de cazare in hotelurile din statiune, acestea fiind ocupate in proportie de 90-95%. Unele hoteluri au avut chiar rezervari de 100% pentru seara de Revelion.

La o pensiune din Brasov sau Poiana Brasov pretul pentru camera dubla a fost de 1.000 de lei de persoana pentru trei nopti si 1.500 de lei pentru camera tripla.

Pe langa ofertele individuale, hotelierii au mai facut si oferte de grup, fiind inchiriate vile in intregime.

Astfel, pentru o vila din Timisul de Jos, care poate adaposti un grup de 10 - 12 persoane, turistii au platit pana la 1.800 de euro pentru un sejur de sase nopti in perioada Revelionului.

La Predeal, si-au petrecut Revelionul aproximativ 10.000 de turisti, locurile din hoteluri si vile fiind ocupate in totalitate.

Potrivit primarului localitatii, Ionel Goidescu, cele 5.000 de locuri de cazare din hotelurile si vilele din statiune au fost ocupate in proportie de suta la suta.

Preturile pentru o noapte de cazare au fost mai mici fata de cele practicate de hotelieri anul trecut, acestea variind intre 100 si 400 de lei pentru o camera dubla pe noapte, de persoana.

Goidescu a apreciat insa ca alti peste 5.000 de turisti au petrecut Revelionul la Predeal in casele de vacanta si apartamentele din aceasta statiune.

Turistii care au preferat un Revelion traditional, la tara, au optat pentru pensiunile si vilele incluse in Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), care, in judetul Brasov, pune la dispozitie aproximativ 3.000 de locuri de cazare in localitati precum Bran, Moeciu, Poiana Marului, Risnov, Zarnesti, Sacele sau Bunesti.

Pentru Revelion, gazdele din aceste localitati au pregatit pachete cuprinse intre 150 si 300 de lei de persoana pe zi, pret care a inclus micul dejun, cina, masa festiva de Revelion si program cu artificii.

"Gradul de ocupare a fost de circa 90-95% in unitatile de cazare din judet. Unii au solicitat prelungirea vacantei, iar altii au plecat deja spre case pentru ca majoritatea incep serviciul, dupa sarbatori", a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX Maria Stoian, presedintele ANTREC.

Si statiunile prahovene Sinaia si Busteni au fost pline in aceasta perioada.

La Busteni, gradul de ocupare a locurilor de cazare a fost de 85 la suta, aproximativ 3.000 de turisti petrecand Revelionul in aceasta statiune, a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX, Cristian Achim de la Centrul de Informare Turistica Busteni.

Acesta a precizat ca numarul turistilor care au mers la Busteni pentru a petrece Revelionul este aproximativ acelasi ca si anul trecut, insa, spre deosebire de anul trecut, cand majoritatea turistilor si-a facut din timp rezervari, anul acesta au fost si turisti care s-au adresat Centrului de informare cu solicitari privind cazarea in 31 decembrie, la orele 19.00.

La Busteni, preturile pentru o noapte de cazare au variat in functie de conditii, intre 75 de lei si 200 de lei de persoana pe noapte.

Multe dintre hoteluri au oferit clientilor, pe langa masa festiva, program artistic si focuri de artificii. Mii de turisti au mers la schi si sanius pe partia kalinderu din Busteni, unde stratul de zapada a atins 40 de centimetri dupa ce tunurile pentru zapada artificiala au fost puse in functiune.

La Sinaia, peste 10.000 de turisti si-au petrecut Revelionul.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Sinaia, Madalina Rosu, locurile de cazare din statiune au fost ocupate in proportie de aproape suta la suta, cu greu gasindu-se un loc liber in marile hoteluri.

Madalina Rosu a precizat ca unitatile cu capacitate redusa de cazare, respectiv vile, pensiuni si hoteluri mici, au fost complet ocupate, iar locuri libere s-au mai gasit in cateva dintre hotelurile mari din statiune.

Unii dintre hotelieri au mentinut preturile de cazare la nivelul celor de anul trecut, in timp ce altii au redus preturile.

In noaptea dintre ani, multe hoteluri din Sinaia au organizat focuri de artificii, iar cantareata Elena Gheorghe, care a reprezentat Romania la Eurovision in urma cu doi ani, a sustinut spectacole in mai multe restaurante din statiune.

Pe langa cei aproape 10.000 de turisti care au ocupat locurile de de cazare omologate din Sinaia, alte cateva mii au petrecut Revelionul in aceasta statiune in casele de vacanta si apartamentele din oras. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Românii se pregătesc pentru vacanța de 1 Mai și de Paște. Hotelierii de pe litoral, de la Vama Veche, se laudă că rezervările s-au epuizat deja. Distracția va începe din 26 aprilie,...
Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
De trei ani, prețurile continuă să crească într-un ritm amețitor. Salariile și pensiile, mai puțin. La nivelul UE, țara noastră e pe primul loc la inflație. Inclusiv comparativ cu...
#cazare, #preturi, #revelion, #statiuni, #turisti , #Turism rural