Numarul romanilor care fac Pastele in afara va scadea cu 50%

Joi, 25 Martie 2010, ora 23:43
1666 citiri
Numarul romanilor care fac Pastele in afara va scadea cu 50%

Numarul turistilor care vor petrece sarbatorile de Paste in destinatii interne va creste cu 5% in acest an, pana la aproape 75.000 de persoane, dar numarul celor care vor alege destinatii externe va scadea cu 50%, la 10-12.000 de persoane, a declarat Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al ANAT.

"Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) estimeaza pentru perioada Pastelui vanzari cu circa 5% mai mari decat cele din perioada similara a anului trecut, pentru destinatiile interne, si cu 50% mai mici pentru cele externe", a spus Badulescu.

El a afirmat ca, daca anul trecut circa 70.000 de romani si-au petrecut sarbatorile de Paste in tara, numarul acestora se va apropia de 74.000-75.000 in acest an.

Va scadea insa la 10.000-12.000 numarul turistilor care vor merge de Paste in destinatii externe, comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand au fost inregistrati circa 25.000 de turisti.

Badulescu a afirmat ca destinatiile interne cele mai cautate sunt zonele montane sau cele in care se practica turism rural, precum Bran-Moieciu, Bucovina si Maramures.

O noutate in acest an este nordul Olteniei. Pe plan extern, destinatiile preferate ale turistilor romani sunt Bulgaria si Grecia, dar si orase europene, precum Paris, Barcelona sau Atena.

"Preturile sunt de 80-100 lei pe noapte pentru o pensiune si 50-70 de euro pentru un hotel de la munte. Pe litoralul romanesc, o noapte de cazare costa intre 40 si 70 de euro, in timp ce pe litoralul bulgaresc preturile sunt cuprinse intre 25 si 30 de euro pe noapte", a mai spus Badulescu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#vacanta, #paste, #turisti, #sarbatori, #destinatii , #Turism rural