Organizatiile patronale din turism au semnat doua protocoale "anticriza"

Miercuri, 11 August 2010, ora 18:49
1875 citiri
Organizatiile patronale din turism au semnat doua protocoale "anticriza"

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), Organizatia Patronala din Turismul Balnear din Romania (OPTBR) si Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), au semnat joi, la Brasov, doua protocoale de colaborare privind promovarea destinatiilor turistice romanesti, informeaza NewsIn.

Scopul declarat al protocoalelor incheiate este intarirea parteneriatelor intre agentiile de turism si prestatorii de servicii din zona balneara si turismul rural, transmite corespondentul NewsIn. Protocoalele prevad promovarea in comun a ofertelor din domeniul turistic privat si se doresc a fi un instrument util de sustinere reciproca a initiativelor si evenimentelor organizate de fiecare asociatie in parte.

"Momentul de astazi este unul unic in miscarea asociativa din turismul romanesc. Semnarea celor doua protocoale inseamna pentru ANAT consolidarea parteneriatelor traditionale cu hotelierii din statiunile balneare si cu proprietarii de pensiuni agroturistice", a spus, dupa semnarea protocoalelor, Corina Martin, presedintele ANAT.

Presedintele OPTBR, Nicu Radulescu, a declarat, la randul sau, ca unica solutie de dezvoltare a turismului romanesc o reprezinta incheierea unor astfel de protocoale care sa conduca strangerea randurilor in vederea promovarii actiunilor menite a atenua efectele crizei prin care trece Romania.

Cele doua protocoale au fost semnate de Nicu Radulescu, presedintele OPTBR, Corina Martin, presedintele ANAT, si Maria Tatar, presedintele ANTREC.

Conducerile celor trei organizatii patronale din turism au remarcat, totusi, ca aceasta criza economica a determinat multi romani sa renunte la petrecerea vacantelor in strainatate si sa aleaga destinatii turistice din tara.

Printre programele inscrise in campania comuna se numara ofertele speciale "Inscrieri Timpurii 2011", "Vacanta la tara", "Zile gratuite de vacanta", "O saptamana de refacere in statiunile balneare", "Decada balneara", "Hai la bai!", "Vacante speciale de evenimente", toate adresate celor care aloca un buget minim pentru petrecerea unui concediu de refacere intr-o statiune balneara sau la o pensiune rurala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
#agentii, #anat, #corina, #martin, #turism , #Turism rural