Romania, gazda a Congresului International de Turism Rural, intre 4-5 mai

Marti, 03 Mai 2011, ora 18:42
2783 citiri
Romania, gazda a Congresului International de Turism Rural, intre 4-5 mai

Romania va gazdui pentru prima data Congresul International de Turism Rural, in perioada 4-5 mai, ce se va desfasura la Alba Iulia si va avea tema "Turismul rural - un instrument pentru construirea identitatii si o sansa pentru standardele de calitate", relateaza NewsIn.

La eveniment sunt asteptati peste o suta de invitati din tari precum Spania, Grecia, Ungaria, Polonia, Franta, Belgia, Italia si Israel, potrivit unui comunicat emis marti de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

"Evenimentul, gazduit pentru prima data in Romania, este organizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Romania (ANTREC), in parteneriat cu Federatia Europeana a Asociatiilor de Turism Rural (EUROGITES) si sub inaltul patronaj al Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT), cu sprijinul Consiliului Judetean Alba si al Consiliului Municipiului Alba Iulia", se arata in comunicat.

Deschiderea oficiala a Congresului va avea loc miercuri, 4 mai, ora 11:15, la Hotel Medieval din Cetatea "Alba Carolina" (Sala Regala), fiind urmata de o conferinta de presa.

"Scopul evenimentului este de a prezenta participantilor strategiile adoptate de diverse organizatii internationale de turism in vederea dezvoltarii turismului rural si de a consolida cooperarea dintre asociatiile de turism rural internationale", spun oficialii MDRT.

Potrivit acestora, la eveniment vor participa inalti oficiali ai Organizatiei Mondiale de Turism, Directorul Comisiei Regionale pentru Europa, Secretarul general al Eurogites, reprezentanti ai unor organisme internationale si regionale de turism, ai diverselor asociatii europene de turism rural, reprezentanti ai autoritatilor publice locale si centrale cu activitati conexe turismului.

Prezentarile din cadrul Congresului se vor axa pe teme precum relatia dintre turismul rural si dezvoltarea durabila, turismul rural ca instrument de construire a identitatii locale, parteneriatul public-privat in turismul rural, importanta mostenirii culturale pentru dezvoltarea acestui sector al turismului.

Romania este stat membru fondator al OMT, cu drepturi depline, din anul 1975 si membru in Consiliul Executiv al organizatiei din 2009, iar din 2010 detine vicepresedintia, timp de un an, a Organizatiei Mondiale a Turismului, fapt care confirma intensificarea rolului Romaniei pe plan international in ceea ce priveste turismul.

ANTREC este membru EUROGITES inca de la infiintarea asociatiei, din anul 1994. Totodata, in anul 2004, Romania a organizat la Bran, in colaborare cu OMT, Conferinta Internationala de Turism Rural cu tema: Rural Tourism and Eco Tourism - potential and perspectives. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
O filială a gigantului american Google, Mandiant, avertizează joi, 18 aprilie, într-un raport, cu privire la activităţi ale unei grupări de hackeri cu legături cu spionajul rus, Sandworm,...
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
#romania, # congresul international de turism rural , #Turism rural