Europa ramane destinatia preferata a turistilor romani, dar Asia vine tare din urma

Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 17:02
2597 citiri
Europa ramane destinatia preferata a turistilor romani, dar Asia vine tare din urma

Romanii au demonstrat ca sunt in continuare indragostiti de Europa. 93% dintre turisti isi vor petrece vacanta de Pasti in orase sau statiuni europene. Asia reprezinta insa surpriza anului, interesul romanilor pentru acest continent crescand surprinzator.

Londra detine recordul pentru cel mai popular oras printre romanii care vor calatori in afara tarii in acest sezon. Surpriza anului este, insa, interesul tot mai mare acordat destinatiilor exotice din Asia.

Top 3 cele mai populare orase, dupa locul 1 ocupat de capitala Marii Britanii, este completat de Milano si Roma, cele mai mari orase ale Italiei. Cele trei isi consolideaza astfel locul special in inimile calatorilor autohtoni, fiind in fruntea destinatiilor pentru Pasti si in 2013.

Specificul calatoriilor este extrem de variat: romanii aleg in special destinatii tipice pentru city-break-uri, cum sunt Praga, Bruxelles, Barcelona, Paris si Dublin. Faimoasele plaje din Cipru, Grecia, Malta si Italia sau muntii racorosi din Elvetia, Austria si Germania se numara, de asemenea, printre alegerile acestora.

Scandinavia se afla in continuare printre preferatele romanilor, o tendinta aparuta in urma cu cativa ani si care pare sa nu cedeze prea curand. Astfel, 2,3% dintre conationali vor cutreiera Norvegia, Danemarca, Finlanda si Suedia in aceasta perioada.

Surpriza sezonului este Asia. 3,9% calatori romani isi vor incarca bateriile descoperind fascinantele teritorii asiatice. Printre destinatiile alese se numara cele clasice, mari metropole sau insule exotice, din Japonia, China, Taiwan, Filipine si Insulele Maldive.

Spre deosebire de anii precedenti insa, in 2014, romanii au demonstrat un apetit tot mai mare pentru calatorii initiatice catre destinatii asiatice noi si in tendintele internationale: Emiratele Arabe Unite, Israel, Iran, Iordania si Liban.

In ceea ce priveste momentul planificarii calatoriilor, 46% dintre calatorii romani si-au efectuat rezervarile necesare pentru vacanta de Pasti in luna martie a acestui an. Mai chibzuiti au fost cei 19% dintre calatori care si-au efectuat rezervarile in luna februarie, respectiv 15% in ianuarie. Recordul pentru early booking pentru sezonul Pasti 2014 ii revine unui calator care si-a efectuat rezervarea inca din septembrie 2013. Tariful special de care s-a bucurat a fost de 75,98 Euro pentru Londra (dus-intors, toate taxele incluse).

Cat despre vacantele complete ce includ sejururi in hoteluri, cei mai multi dintre calatori au ales Barcelona, Londra si Paris. Si in acest caz, majoritatea calatorilor au preferat sa fie chibzuiti: 40% au ales hoteluri de 3 stele si 18%, de 4 stele, petrecand, in medie, sejururi de doua sau trei nopti.

Informatiile fac parte dintr-un studiu aplicat calatorilor care au folosit serviciile oferite de compania eSKY.ro. Perioada de calatorie analizata este 14-27 aprilie 2014.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#vacante europa, #turisti romani strainatate , #Vacanta in Europa