Festivalul florilor de primavara in 4 destinatii inedite de vacanta

Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 18:08
8186 citiri
Festivalul florilor de primavara in 4 destinatii inedite de vacanta
Foto: Shutterstock.com

Cand stii ca pe Glob urmeaza sa infloreasca milioane de flori, primavara nu pare deloc departe. Daca nu te atrage un zbor cu avionul pana in Japonia, la Festivalul florilor de cires (sakura), ori in America, pe malul raului Potomac din Washington D.C, unde infloresc mii de ciresi in mai, poti sa admiri dealurile cu flori salbatice in sudul Portugaliei, flori endemice si plante tropicale in Madeira sau sute de feluri de lalele in parcurile din Olanda.

Si de ce nu, ai putea sa explorezi teritorii aproape virgine in insulele muntoase din Capul Verde, sa te plimbi printre plantatiile de vita de vie si cafea de la poalele Muntelui Fogo si sa fortezi granitele unei vacante de primavara spre un concediu de vara la plaja, practicand snorkeling ori windsurfing in Sal.

Si in felul acesta poti avea parte de un inceput de primavara cu totul aparte, cu privelisti colorate si aproape inimaginabile, asemanatoare campiilor pline cu flori multicolore din filmul What Dreams May Come (1998). Doar ca nu e un vis sau lumea de dincolo, ci tocmai o vacanta intr-o realitate neasteptata.

Amsterdam, pe bicicleta spre parcurile cu milioane de lalele

Amsterdam nu e doar o destinatie de vacanta populara pentru viata de noapte, atmosfera destinsa de pe strazile sale, ori din baruri, ci ar putea fi si un punct de legatura spre unele dintre cele mai frumoase parcuri de lalele din lume.

Ai putea merge, de pilda, pana in Keukenhof. Te poti trezi intr-o camera de hotel cu vedere spre canalele din Amsterdam si inchiria o bicicleta. Iar apoi, ce-ai zice sa pleci din Amsterdam spre Keunkenhof folosind pistele de bicicleta? Vei face aproximativ 2h cu bicicleta (34 km).

Ce te asteapta acolo? Campuri de lalele multicolore cu peste 800 de soiuri si 7 milioane de bulbi care infloresc in fiecare an. E bine sa stii ca Festivalul lalelelor dureaza din 24 martie pana la mijlocul lunii mai, asa ca ai timp suficient sa gasesti o camera de hotel si un bilet de avion sau un city break Amsterdam avantajos ca pret.

Mai mult, in Keukenhof poti intra in contact cu idei inovatoare despre cum sa iti amenajezi casa sau gradina. Fie ca preferi gradinile romantice, vintage sau gradinile de pe plaja, vei gasi aranjamente si expozitii pentru fiecare tema.

Iar daca tot a venit vorba de tema, motivul de anul acesta e Epoca de aur. Intrarea pentru adulti costa 16 euro, respectiv 8 euro pentru copii.

Iar daca conditia fizica iti permite sau vrei sa petreci cateva zile de concediu in Olanda, poti sa te indrepti spre est, intr-un tur pe bicicleta care sa te duca in Noordoostpolder, un parc de lalele mai putin turistic decat cele din vestul Olandei.

Sunt aproximativ 90 km din Amsterdam pana in Noordoostpolder, pe care ii poti face in 4-5 ore. Oricum, te poti opri pe drum si vizita micile asezari de pe malul Lacului Markermeer, ba chiar innopta intr-un hotel din afara Amsterdamului.

Infrastructura pistelor de bicicleta e foarte bine dezvoltata in Amsterdam si cam peste tot in Olanda, asa ca daca vrei sa petreci o vacanta activa, in care sa combini un concediu urban cu unul ceva mai rural si activ, un zbor spre Amsterdam poate fi una dintre cele mai bune alegeri de vacanta din Europa.

Festivalurile lalelor din Olanda sunt la fel de primitoare pentru cupluri, pentru familiile cu copii, ori seniori. Din punctul acesta de vedere, Olanda e, din nou, tara tuturor posibilitatilor.

Madeira, Festivalul florilor din Funchal si dealurile vesnic verzi

Oricand ai alege sa zbori spre Madeira sau sa iti faci o vacanta la capatul continentului european, ecosistemul subtropical din Funchal e intotdeauna verde.

Micul paradis a fost descoperit in secolul 15, iar de atunci, pe langa florile endemice de pe insula, au fost aduse sute de soiuri subtropicale.

In lunile aprilie-mai poti prinde o vacanta in timpul Festivalul florilor, cand Funchal, capitala insulei, e in plina sarbatoare.

Daca mergi insotit de copii in vacanta, acestia pot participa la Festivalul Zidului Sperantei, unde cei mici aduc flori drept ofrande, care simbolizeaza increderea intr-o lume dominata de pace. Va puteti plimba impreuna pe covoare de flori si ar fi bine sa iti iei cele mai colorate haine ca sa te potrivesti cu localnicii care impanzesc strazile in zeci de culori.

Imagineaza-ti cum arata arborii jacaranda care infloresc in mari, zeci de feluri de orhidee, hibiscus, azalee, camelii si florile pasiunii intr-o explozie de culori pe strazile din Funchal, dar si zeci de feluri de aranjamente speciale in magazinele si restaurantele din zona.

Si pietele locale sunt la randul lor pline de flori, dar si de fructe ca pepene galben, papaya, avocado, ori tamarillos. Iar pe dealurile din apropierea orasului aflat pe malul Oceanului Atlantic se intind plantatii de eucalipt, portocali si lamai.

Daca alegi un city break in Portugalia, poti sa vizitezi si Gradinile cu flori din la Monte, in apropiere de Funchal, iar daca vrei un colt de plaja unde sa lenevesti la soare, poti lua barca spre Porto Santo, o alta insula grozava din arhipelag.

Gandeste-te la un concediu primavaratic in Funchal si alege o camera de hotel in Madeira cu vedere spre Oceanul Atlantic sau spre munti.

Exploreaza si plantatiile de vita de vie si aduna-ti cateva sticle cu vin licoros de Madeira. Sunt legaturi cu avionul care leaga Madeira de Lisabona, iar avionul din capitala Portugaliei face doar 90 minute pana in Funchal. O vacanta in Madeira e potrivita pentru cuplurile de toate varstele, dar si pentru familiile cu copii, daca vrei sa le arati celor mici cum arata o gradina pierduta a Paradisului.

Algarve, campuri nesfarsite de flori salbatice si festivalurile primaverii

In Algarve te asteapta o mare de flori la Sierra de Monchique, chiar pe malul Oceanului Atlantic. Dar nu sunt flori obisnuite, ci flori care ajung si la jumatate de metru inaltime, flori galbene, rosii sau albe care infloresc, in special, in lunile mai si aprilie.

Daca alegi un zbor cu avionul spre coasta sudica a Portugaliei intr-o vacanta de primavara, poti participa la Festivalul Florilor din Sao Bras, cand toate casele sunt frumos impodobite, ori in luna mai la Festa da Pihna, in Estoi, la un al doilea festival care sarbatoreste innoirea ce vine odata cu primavara.

Poti calatori cu masina sau cu trenul din Lisabona si te poti opri in asezarile pitoresti pitite intre dealurile Portugaliei, nu doar in satele de pescari de pe coasta.

Zona continentala e perfecta pentru plimbari in doi printre stanci pe care cresc flori rosii sau sangres, niste ciorchine de flori mici, roz sau mov.

Solul portughez e foarte divers si de la o regiune la alta o sa dai peste campuri de flori sau zone cu arbusti verzi. Daca vrei sa participi la un festival al florilor salbatice cu orhidee, irisi, lavanda franceza, dalii si anemone pleaca intr-o vacanta in Portugalia in luna aprilie.

Nu sta departe nici de plantatiile de eucalipt, portocali, lamai si pruni. Iar apoi te poti indrepta spre Lagos ori Albufeira ca sa mergi la plaja pe malul Oceanului Atlantic. Apa s-ar putea sa nu fie suficient de calda pentru baie, dar o sa fie indeajuns sa te bucuri de privelisti si de valurile.

O vacanta in Algavre primavara e potrivita pentru o escapada romantica in doi. Poti calatori cu avionul pana in Lisabona, iar de acolo poti lua trenul spre Algarve, ori inchiria o masina ca sa vezi teritoriile portugheze de la nord la sud, explorand fortaretele antice si satele de pescari de pe coasta.

Daca vrei sa profiti de cateva zile de relaxare in sudul Portugaliei, poti prinde o a doua legatura cu avionul spre Faro. La destinatie te asteapta hoteluri cu gradini aproape salbatice si nenumarate teritorii aproape pustii, pentru ca nu sunt atat de multi turisti in zona inainte de inceputul sezonului estival.

Temperaturile in lunile aprilie-mai sunt in jurul valorii de 25 grade C in timpul zilei. Tot atunci vin si berzele.

Capul Verde, pamanturile virgine din apele Oceanului Atlantic

Daca te gandesti cum sa faci din primavara vara, cum sa explorezi teritorii verzi, dar totodata sa inoti in apele Oceanului Atlantic si sa faci plaja, ceea ce nu poti face primavara in Algarve, atunci una dintre solutii ar fi sa alegi o vacanta in Capul Verde. Nu e nevoie sa mergi in Republica Dominicana, ori in vreo insula din Oceanul Indian, ci poti sa te bucuri de plaje cu nisip alb mult mai aproape de Europa.

Capul Verde nu inseamna doar Insula Sal, o destinatie de vacanta cu plaje ireal de frumoase care atrag mii de turisti, ci poate fi o destinatie de vacanta primavaratica verde.

In zona muntoasa din Santo Antao vei descoperi o insula unde poti sa te bucuri de vai inverzite si de plantatii de bananieri, mango, eucalipt, agave sau jacaranda, dar si de unele dintre cele mai bune trasee de hiking din Capul Verde.

E alegerea ta daca vrei sa iti petreci vacanta pe plaja sau in camera de hotel, dar ai la dispozitie numeroase excursii alternative, fie cu feribotul, fie cu barci de mica ambarcatiune.

De pilda, ai putea sa zbori spre o insula cu un vulcan activ, Insula Fogo, la baza caruia se cultiva cafea si vita de vie. Ar trebui sa incerci cafeaua din Capul Verde, are un gust si o aroma cu totul aparte, aproape de pamant ars.

Din Sal, se organizeaza excursii zilnice spre Fogo, Boa Vista, Santo Antao sau Sao Vicente, cu plecare de dimineata si intoarcere seara. Excursiile depind de vreme si de numarul de persoane care se inscriu.

Ti se potriveste o vacanta in Capul Verde daca iti doresti o vacanta de primavara care are si avantajele unui concediu de vara, un loc unde te poti relaxa sub soarele generos si practica snorkeling sau windsurfing.

Iar Capul Verde e o destinatie de vacanta care iti permite cateva excursii alternative, cu schimbari dramatice de peisaj pentru o primavara plina de vitalitate.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#destinatii vacanta festival flori, #destinatii vacante inedite primavara , #Vacanta in Europa