Germanii, turisti cumpatati, spre deosebire de britanici sau rusi

Vineri, 17 August 2012, ora 12:14
1857 citiri
Germanii, turisti cumpatati, spre deosebire de britanici sau rusi

Turistii germani nu sunt adeptii luxului, in ciuda faptului ca Germania este cea mai performanta tara europeana. Ei prefera preturile medii atunci cand calatoresc in strainatate, spre deosebire de britanici sau rusi.

Numarul germanilor care se cazeaza in hoteluri de lux a scazut semnificativ de la inceputul crizei, iar in prezent ajunge la 13%, potrivit CPP-Luxury.

In schimb, turistii rusi prefera in special cazarea de lux, 26% dintre acestia optand pentru hoteluri de cinci stele, atunci cand ies in afara tarii. 22% dintre britanici aleg hotelurile de cinci stele.

Mai mult, cererea a crescut in cazul hotelurilor de patru si cinci stele, cu 4%, respectiv cu 2%, potrivit unui studiu efectuat de ITB Berlin si IPK International.

In schimb, cazarea standard la hoteluri, la preturi accesibile clasei de mijloc, a stagnat in randul europenilor.

Hotelurile raman insa cea mai populara modalitate de cazare. Numarul turistilor europeni care stau la hotel a crescut de la 52%, in 2007, la 57% in prezent. Astfel, aproape jumatate din cele 413 milioane de excursii in afara tarii, includ acest tip de cazare. Germanii sunt aproape de media europeana, 58% din turisti alegand hotelurile, dupa britanici (60%) si rusi (66%), potrivit unui studiu efectuat de ITB Berlin si IPK International.

In ceea ce-i priveste pe polonezi si danezi, cazarea peste noapte la hoteluri nu este atat de populara, 44%, respectiv 45% dintre acestia alegand unitatile hoteliere.

Ce prefera turistii germani in Romania

In ceea ce priveste tara noastra, turistii germani prefera litoralul, circuitele sau tratamentele SPA, au spus oficialii tour-operatorului german Messerschmidt Reisen. Doua dintre cele mai mari grupuri de turism din lume, TUI si ITS, au adus in aceasta vara pe litoral peste 2.000 de turisti germani.

Turistii germani iubesc litoralul romanesc, circuitele si tratamentele SPA

TUI si ITS si-au exprimat insa nemultumirea, in cursul acestei saptamani, cu privire la lipsa promovarii pe piata germana si la imaginea Romaniei in strainatate, deteriorata in ultima vreme pe fondul situatiei politice.

Doua grupuri de turism germane vor sa iasa de pe piata romaneasca

Reprezentantii TUI au declarat ca nu se vor retrage, totusi, din Romania, insa trebuie sa recupereze aproximativ 287.500 de euro de la statul roman, a declarat, joi, secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Barhalescu.

Ministerul Dezvoltarii: Touroperatorul german TUI nu pleaca din Romania

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#turisti germani cazare vacanta, #turisti germani cazare Romania, #cazare vacanta turisti europeni, #cazare de lux vacanta, #tipuri de cazare vacanta , #Vacanta in Europa