Romanii, spaniolii si portughezii, in topul europenilor care isi fac vacantele mai mult la ei in tara

Joi, 27 Iunie 2019, ora 14:08
1950 citiri
Romanii, spaniolii si portughezii, in topul europenilor care isi fac vacantele mai mult la ei in tara
Foto: CC0 Creative Commons

Rezidentii Uniunii Europene au efectuat 1,3 miliarde de calatorii in 2017, petrecand aproape 6,4 miliarde de nopti in structuri de cazare, arata datele prezentate joi de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

Cel mai ridicat procent al calatoriilor rezidentilor UE in propria lor tara (calatorii interne) s-a inregistrat in Romania (94%), Spania (91%), Portugalia (89%), Grecia (88%), Franta (87%) si Bulgaria (86%).

Pe de alta parte, cel mai ridicat procent al calatoriilor in afara tarii a fost consemnat in cazul rezidentilor din Luxemburg (98%), Belgia (80%), Malta (68%) si Slovenia (62%).

Principalele mijloace de transport folosite in calatorii ale rezidentilor Uniunii Europene au fost vehiculele motorizate (masini private sau inchiriate), cel mai ridicat procent fiind in Slovenia (85% din calatorii), Portugalia (80%), Cehia (79%), Spania si Bulgaria (ambele cu 77%), iar cel mai redus in Luxemburg si Cipru (ambele cu 48%) si Irlanda (49%).

Avioanele au fost principalul mijloc de transport pentru turistii din Malta (63%), Cipru (49%), Irlanda (43%) si Luxemburg (42%), in timp ce in sase tari a fost sub 10%: Romania (3%), Bulgaria (5%), Cehia (6%), Croatia si Slovenia (ambele cu 8%).

Cel mai mult au folosit trenurile turistii din Franta (15%) si Germania (14%), la polul opus fiind Grecia si Slovenia (ambele cu 1%), Bulgaria si Croatia (ambele cu 2%).

Canalele navigabile au fost principalul mijloc de transport in Malta (37%) si Grecia (62%), in timp ce turistii au preferat autobuzele in Romania si Croatia (ambele cu 19%), Bulgaria (16%) si Estonia (15%).

Durata medie a innoptarilor in structurile de cazare turistica variaza de la zece nopti pentru rezidentii din Grecia (9,9 nopti), la 7,1 nopti pentru Luxemburg, 6,4 nopti pentru Belgia si Olanda, pana la mai putin de patru nopti pentru rezidentii din Letonia si Estonia (ambele cu 3,3 nopti), Finlanda (3,4 nopti), Ungaria (3,6 nopti), Danemarca (3,8 nopti) si Romania (3,9 nopti).

Aproape jumatate din totalul calatoriilor (49%) efectuate in 2017 de rezidentii Uniunii Europene au fost pentru vacanta si relaxare, 35% pentru vizitarea rudelor si prietenilor, 12% in interes de afaceri si 4% pentru alte motive.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Eurostat calatorii, #calatorii Romania, #calatorii Spania, #calatorii Portugalia , #Vacanta in Europa