Turismul bulgaresc a ajuns la pasul gandacului. Ce fac romanii de la anul

Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 20:01
3819 citiri
Turismul bulgaresc a ajuns la pasul gandacului. Ce fac romanii de la anul

Nici turismul din Bulgaria nu mai este ce a fost. Dupa ce au practic un turism intensiv, cu preturi reduse si oferte all-inclusive pe toate gusturile, bulgarii par sa nu ii mai multumesca pe romani. Destinatiile de top in anul 2014 vor fi Grecia, Turcia, dar si Mamaia.

Corina Martin, fosta sefa ANAT si presedintele Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral, este de parere ca "moda turismului" in Bulgaria a trecut.

"Asistam la un declin in preferintele romanilor pentru litoralul bulgaresc. Era previzibil pentru ca romanii au tendinta de a descoperi periodic noi destinatii spre care se indrepte. Romanii iubesc sa fie la moda si din acest punct de vedere si desigur Bulgaria, in momentul in care a aparut pe piata ca o noua destinatie a captat foarte mult atentia pentru ca avea si cu ce. Acum situatia s-a schimbat", a declarat pentru Business24 Corina Martin.

Parerile specialistilor, confirmate de experientele turistilor

In mediul online, foarte multi turisti povestesc experientele "nefericite" din vacanta petrecuta pe litoralul bulgaresc.

Iata care sunt problemele pe care le-au intampinat turistii romani in Bulgaria.

Conditiile oferite de hoteluri

"A fost ingrozitor!! Baia era putin spus infecta, cu o gaura imensa in perete pe care noi am acoperit-o cu o punga lipita, in ideea in care cine stie, Doamne iarta-ma, ce putea urca pe teava in sus... peretii decopertati, tv nu avea, frigider nu avea, prizele erau stricate si aerul conditionat nici atat nu mergea", povesteste un turist cazat la hotelul Lotus, de trei stele din Balcic, pe site-ul amfostacolo.ro.

Hotel Lotus, trei stele, din statiunea Balcic. Sursa foto: travel-arcadia.com

Mancarea "reciclata"

"Mancarea, reciclare maxima. Mezeluri de cea mai proasta calitate (salam si parizer sau cremwursti all day, everyday). Fara sare toata mancare. Foarte multe prajeli, legume imbibate in ulei, un soi de mititei fara gust, intr-o seara au fost ceva gen carnati la gratar dar fara gust, sucul "natural" la dozator (eu sincer cred ca nu a vazut zeama aia galbena o coaja de portocala macar). Fetele de masa erau schimbate foarte rar", spune un turist despre Marina Hotel din Sunny Day.

Marina Hotel, patru stele, statiunea Sunny Day. Sursa foto: sunnydaybg.com

Atitudinea personalul hotelurilor, asemenatoare functionarilor publici

"Staff-ul de la hotel (receptie+bar+sala de mese) este intepat si au o atitudine... genul functionarului public de la noi... iti fac o favoare daca isi fac treaba pentru care sunt platiti", scrie pe site-ul "amfostacolo" un turist cazat la un hotel de patru stele din Sunny Day - Marina Hotel.

Marina Hotel, patru stele, statiunea Sunny Day. Sursa foto: sunnydaybg.com

Problemele turismului din Bulgaria

Corina Martin a facut pentru Business24 o radiografie a problemelor care au facut ca turismul bulgaresc sa isi "pierda din stralucire".

- Se pare ca nu mai sunt servicii la fel de bune si angajati atat de receptivi fata de romani cum au fost in primii ani de contrac in care bulgarii aveau deja un grad mare de acoperire cu turistii bulgari, dar aveau nevoie sa umple locurile cu turisti romani. Ei erau si buni consumatori.

- Insecuritatea persista si ma refer la cazurile de furt de masini si asta s-a simtit in randul romanilor. Bulgarii nu au reusit sa stopeze nici un fenomen.

- A crescut mult imaginea litoralului romanesc Si noi, operatorii din Romania, am lucrat unde putea noi sa lucram, si anume la evenimente. Noi nu avem o legislatie mai buna fata de bulgari, nu avem facilitati fiscale cum au avut ei si nu putem sa venim cu tarife mici ca sa putem sa concuram cu ei. Am lucrat pe sectorul de evenimente si asta cred ca a contat.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#turism Bulgaria, #conditii cazare Bulgaria, #cazare Bulgaria, #turisti romani Bulgaria , #Vacanta in Europa