Europa League 2012: Record de trafic in aeroporturi

Vineri, 25 Mai 2012, ora 12:10
1465 citiri
Europa League 2012: Record de trafic in aeroporturi

Aeroporturile Henri Coanda Bucuresti (Otopeni) si Aurel Vlaicu (Baneasa) au inregistrat un trafic record in perioada finalei Europa League, numarul pasagerilor sositi sau plecati fiind cu 14.000 -17.000 mai mare fata de o zi obisnuita.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inregistrat, in perioada 7-9 mai, un numar de 16.757 de pasageri sositi pe curse charter pe cele doua aeroporturi pentru a participa la finala Europa League 2012.

In ziua de 9 mai, cand a avut loc finala, numarul pasagerilor sositi pe curse charter pe Aeroportul Otopeni l-a depasit cu mult pe cel al pasagerilor curselor regulate, astfel ca traficul total a fost de 24.025 pasageri sositi, fata de aproximativ 10.000 de calatori intr-o zi obisnuita.

Totodata, pe Otopeni numarul total al pasagerilor plecati pe data de 10 mai a fost de 27.080, fata de cei aproximativ 10.000 de pasageri care se imbarca de pe principalul aeroport al Capitalei intr-o zi normala.

"Totalul pasagerilor procesati (sosiri/plecari) in data de 9 mai pe Otopeni a fost de 34.711, iar in data 10 mai au fost 36.158 de pasageri care au sosit si au plecat pe Aeroportul Henri Coanda, capacitatea fluxului de plecari fiind crescuta, pentru aceasta zi, de la 1.200 la 3.000 de pasageri pe ora", se arata intr-un comunicat al Companiei Aeroporturi Bucuresti.

Una din cele doua piste ale Aeroportului Henri Coanda a fost transformata pe data de 9 mai in parcare pentru aeronavele charter, astfel ca au fost garate un numar record de 108 aeronave, 74 dintre acestea operand chartere cu suporteri.

"Pentru prima data in istoria sa de 100 de ani, pe Aeroportul Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu a aterizat o aeronava Boeing 747-700 care, in data de 7 mai, a adus la Bucuresti 475 de pasageri: echipa Athletic Bilbao si suporteri ai acesteia. Si aeronava echipei Atletico Madrid a aterizat, cu 200 de pasageri la bord, tot la Baneasa", se precizeaza in comunicat.

In perioada evenimentului UEFA Europa League au fost efectuate 77 de curse charter pe aeroporturile Henri Coanda si Aurel Vlaicu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Europa League 2012 aeroport, #trafic aeroport europa league, #trafic pasageri aeroporturi bucuresti , #Zbor avion