Facebook pierde teren in fata Twitter in randul adolescentilor americani

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 09:42
1929 citiri
Facebook pierde teren in fata Twitter in randul adolescentilor americani

Reteaua de socializare Twitter incepe sa fie preferata de un numar tot mai mare de adolescenti din SUA care considera ca pe Facebook este prea multa drama si au conturi prea multi adulti, conform unui nou studiu realizat de Pew Research Center privind comportamentul online.

Conform studiului, adolescentii impartasesc prea multe informatii cu caracter personal pe site-urile de socializare, desi incearca sa-si protejeze reputatia online, informeaza miercuri Associated Press.

"Ideea este ca exista mai putini adulti, mai putini parinti si, pur si simplu, mai putina complexitate", a afirmat Amanda Lenhart de la Pew Research Center, unul dintre autorii studiului. "Ei au in continuare profiluri pe Facebook, insa petrec mai putin timp pe aceasta retea de socializare si prefera in schimb Twitter, Instagram si Tumblr", a adaugat ea.

Facebook este prea "dramatic" pentru unii adolescenti

Studiul publicat marti arata ca 94% dintre adolescentii care sunt activi pe retelele sociale au profil pe Facebook - la fel ca in urma cu un an. 26% dintre adolescenti se afla si pe Twitter - dublu fata de anul 2011, cand doar 12% dintre acestia au afirmat ca au cont pe aceasta retea sociala.

"Pe Facebook se pare ca exista prea multa drama", a afirmat un adolescent de 16 ani.

Ca un motiv de ingrijorare pentru parinti, mai mult de 60% dintre adolescentii care au conturi pe Twitter au afirmat ca mesajele postate sunt publice, adica oricine de pe Twitter - prieten, strain sau dusman - poate vedea ceea ce scriu sau posteaza. Aproximativ un sfert dintre adolescenti au afirmat ca postarile lor sunt private, iar 12% au afirmat ca nu stiu daca mesajele lor sunt publice sau private.

Adolescentii impartasesc, de asemenea, mai multe informatii personale decat in trecut, subliniaza studiul.

Cercetatorii au realizat studiul in randul a peste 800 de parinti si toti atatia adolescenti. Sondajul a fost efectuat in perioada 26 iulie-30 septembrie 2012. Marja de eroare este de plus/minus 4,5%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crestere utilizatori Twitter, #preferinte adolescenti social media, #Twitter vs Facebook, #popularitate Facebook adolescenti , #Cota de piata