Cum vrea Twitter sa rezolve problemele sociale

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 16:45
1233 citiri
Cum vrea Twitter sa rezolve problemele sociale
Sursa foto: Top Tech News

Twitter investeste 10 milioane dolari in Laboratory for Social Machines de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), un proiect menit sa "rezolve problemele sociale", potrivit oficialilor companiei.

Prin acest angajament in programul MIT, semnat pentru cinci ani, Twitter va contribui la dezvoltarea de noi tehnologii care vor crea modele in conversatiile de social media.

Twitter considera ca astfel de tehnologii ar putea "permite noi forme de comunicare publica si organizare sociala", scrie Top Tech News.

Pe parcursul perioadei in care va fi finantat de Twitter, Laboratory for Social Machines va avea "independenta completa, atat operationala, cat si academica", potrivit celor de la MIT. Laboratorul, cu sediul va primi, de asemenea, acces deplin la fluxul Twitter, precum si la arhiva sa completa de tweet-uri.

Colaborarea om-masina

Obiectivul noului proiect este de a gasi noi solutii la problemele complexe ale societatii prin combinarea inteligentei umane prin puterea de calcul a masinilor.

"Laboratory for Social Machines va face experimente in comunicare publica si in organizare sociala, in care oamenii si masinile colaboreaza in probleme care nu pot fi rezolvate numai 'manual' sau numai prin automatizare", a spus Deb Roy, care va conduce acest laborator.

Roy, profesor asociat la Media Lab, precum si seful diviziei de stiinta mass-media a Twitter, a adaugat ca o mai buna intelegere a datelor sociale si a conversatiilor pot contribui la crearea de bucle de feedback care vor mari gradul de responsabilitate si transparenta publice.

La randul sau, CEO-ul Twitter, Dick Costolo, a adaugat ca, "prin aceasta investitie, Twitter extinde posibilitatea de a aprofunda cercetarile pentru a intelege rolul Twitter si al altor platforme in modul in care oamenii comunica, si sa aplice rezultatele obtinute la problemele sociale complexe".

Datele oferite de Twiter, deja folosite in cercetare

De la primul tweet, postat de unul dintre fondatorii sai, Jack Dorsey, pe 21 martie 2006, Twitter a ajuns la mai mult de 500 de milioane de tweet-uri pe zi, in peste 35 de limbi, fiind disponibil in intreaga lume.

Toate aceste informatii genereaza o sursa bogata de date pentru cercetatorii care doresc sa inteleaga aspecte ce pornesc de la strategiile de comunicare in protestele sociale, pana la tipul de stiri care sa raspandesc in timpul epidemiilor.

Twitter a oferit garantii pentru cei care doresc sa utilizeze datele sale in cercetare si mentine o comunitate activa de cercetatori, atat in interiorul companiei, cat si in afara Twitter.

Intr-o postare pe Twitter, Mark Gillis, seful diviziei de dezvoltare a Relevant Products/Services a companiei, a declarat ca "acesta este un pas interesant pentru noi toti de la Twitter, care vom continua sa dezvoltam noi modalitati de sprijin pentru comunitatea de cercetare".

Programul Twitter Data Grants, care a atras mai mult de 1.300 de candidati, va continua sa faca publice date disponibile pe Twitter pentru cercetatori, instructori si studenti.

"Am vazut deja date Twitter folosite in multe domenii, de la epidemiologie, la reactii in cazul de dezastre naturale", a completat acesta.

#Twitter MIT, #investitie twitter , #Investitii