2017, un an fierbinte pentru Wikileaks: Urmeaza mai multe dezvaluiri de senzatie

Miercuri, 04 Ianuarie 2017, ora 09:35
5194 citiri
2017, un an fierbinte pentru Wikileaks: Urmeaza mai multe dezvaluiri de senzatie
Foto: Wikimedia

Site-ul de dezvaluiri si investigatii Wikileaks promite ca 2017 se va dovedi un an cu adevarat surprinzator pentru publicul sau cititor, mai multe secrete uluitoare, sustinute de documente, urmand a fi aduse la cunostinta populatiei, au anuntat reporterii Wikileaks pe contul de Twitter al organizatiei.

In 2016, site-ul si-a facut un titlu de glorie din a oferi o noua perspectiva asupra candidatului democrat la Casa Alba, Hillary Clinton, mai multe documente si mesaje ale acesteia fiind publicate pe site-ul organizatiei, aminteste IB Times.

Mesajul de anuntare a noilor scandaluri care vor incinge politica la nivel global este insotit de fragmente din celebra pelicula a lui Sergio Leone "Cel bun, cel rau si cel urat".

Wikileaks a facut referire la acelasi film si in 2010, cand a publicat mai multe mailuri ale analistului politic Strobe Talbott referitoare la pozitia administratiei Obama si a lui Hillary Clinbton, pe atunci sefa diplomatiei americane, in chestiunea detinerii de arme nucleare de catre Pakistan.

Rafuiala intre democratii din administratia Obama si Wikileaks a continuat si in 2016, cand eforturile organizatiei s-au axat pe decrebidilizatea candidatului partidului la presedintia Statelor Unite Hillary Clinton.

De altfel, atacurile impotriva acesteia au fost declarate de catre Barack Obama drept un act orchestrat de Kremlin, presedintele recurgand si la expulzarea a 35 de diplomati rusi din SUA.

Gestul sau a fost criticat atat de presedintele ales, republicanul Donald Trump, care va prelua sefia SUA pe 20 ianuarie, cat si de Vladimir Putrin, desi acesta a anuntat ca nu va recurge la represalii similare in contextul tulbure al politicii americane de acum.

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, refugiat de 4 ani in amabasada Ecuadorului de la Londra, a negat recent orice implicare a Rusiei in dezvaluirile facute de reteaua lansata de el in 2006.

#wikileaks, #dezvaluiri 2017, #scandaluri 2017, #tensiuni SUA Rusia , #Management