Twitter a obtinut o linie de credit de un miliard de dolari, inainte de listarea la bursa

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 17:45
1285 citiri
Twitter a obtinut o linie de credit de un miliard de dolari, inainte de listarea la bursa

Twitter a obtinut o linie de credit de 1 miliard de dolari, in aceasta luna, urmand exemplul altor companii de socializare online care au obtinut finantare inaintea ofertelor publice initiale.

Facebook a contractat o finantare de 8 miliarde de dolari, inainte de listarea din 2012, iar Zynga si-a asigurat o linie de credit de 1 miliard de dolari, in anul precedent, relateaza Bloomberg.

Twitter ar putea folosi fondurile pentru finantarea unor achizitii, a declarat Michael Pachter, analist la Wedbush Securities.

"Pare o suma prea mare, mult mai mare decat au nevoie pentru finantarea operatiunilor", a spus Pachter.

Twitter vrea sa atraga peste 1 miliard de dolari in oferta publica initiala, au declarat doua persoane apropiate situatiei.

Directorul financiar al Twitter, Mike Gupta, a contribuit anterior la listarea la bursa a Zynga.

Bancile care au pus la dispozitie linia de credit pentru Twitter administreaza si oferta publica initiala a companiei. Intre aceste banci se afla Goldman Sachs, care ofera 150 milioane de dolari, si Morgan Stanley si JP Morgan Chase, cu cate 250 de milioane de dolari.

Twitter a convenit luna trecuta preluarea MoPub, cu sediul in San Francisco, pentru 300 de milioane de dolari, sub forma de actiuni, aceasta fiind cea mai mare achizitie a companiei. Tranzactia permite extinderea prezentei Twitter pe piata publicitatii mobile.

Veniturile Twitter au crescut de peste doua ori in trimestrul al treilea, la 168,6 milioane de dolari, de la 82,3 milioane de dolari in urma cu un an. Pierderile nete au crescut insa de la 21,6 milioane de dolari la 64,6 milioane de dolari.

Analisti, actionari si consilieri ai companiei au sugerat ca listarea ar putea evalua Twitter la 12-15 miliarde de dolari, fata de valoarea de 8 miliarde de dolari estimata intr-un proces de atragere de fonduri in 2011. Veniturile, in mare parte din publicitate, au totalizat anul trecut 316,9 milioane de dolari.

Documentele Twitter nu indica valoarea la care se autoevalueaza compania, dar chiar si la o estimare precauta de 12 miliarde de dolari participatia de 12% a cofondatorului Evan Williams, cel mai mare actionar, ar valora pana la 1,4 miliarde de dolari. De asemenea, presedintele Twitter, Jack Dorsey, ar detine actiuni de 588 de milioane de dolari.

Compania va stabili pretul de listare dupa o serie de prezentari pentru investitori. Tranzactionarea la bursa ar putea incepe din noiembrie, sub simbolul TWTR, referire la numele initial, "twttr". Peste 100 de milioane de utilizatori zilnici au postat in total 300 de miliarde de tweet-uri de la infiintarea companiei in 2006.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Twitter listare, #Twitter rezultate financiare, #Twitter venituri , #Rezultate financiare