Twitter: Veniturile s-au dublat, insa pierderile s-au triplat

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 13:43
1167 citiri
Twitter: Veniturile s-au dublat, insa pierderile s-au triplat

Veniturile Twitter au crescut de peste doua ori in trimestrul al treilea, la 168,6 milioane de dolari, iar pierderile s-au triplat, la 64,6 milioane de dolari, a anuntat compania americana, inaintea unei listari la bursa prin care vrea sa obtina peste 1 miliard de dolari.

In trimestrul al treilea al anului trecut, Twitter a inregistrat venituri de 82,3 milioane de dolari si pierderi de 21,6 milioane de dolari, potrivit Bloomberg.

La noua luni, veniturile au crescut de doua ori fata de perioada similara a anului trecut, la 422,2 milioane de dolari, in timp ce pierderile au ajuns la 133,8 milioane de dolari, de la 70,7 milioane de dolari in ianuarie-septembrie 2012.

Numarul de utilizatori lunari a avansat de la 218 milioane in iunie la 232 milioane in septembrie, scrie cotidianul Financial Times.

Twitter a continuat sa faca angajari intr-un ritm rapid, cu o crestere de 87% a personalului fata de anul trecut, la 2.300 angajati cu norma intreaga.

Compania a ales New York Stock Exchange pentru listare, in detrimentul pietei rivale Nasdaq. Nasdaq spera sa atraga oferta publica initiala a Twitter chiar daca nu si-a revenit complet dupa problemele de la debutul pe bursa al Facebook anul trecut.

Raportul financiar ofera investitorilor noi date privind situatia companiei, inaintea celei mai asteptate listari pe piata americana dupa cea a Facebook. Twitter se afla in primele faze ale dezvoltarii afacerilor de publicitate si se confrunta cu o competitie mai ridicata pe segmentul retelelor de socializare.

"Pe termen scurt vom vedea o crestere foarte rapida a companiei. Inainte de a deveni profitabila, trebuie sa investeasca, inca, mult in propria infrastructura si in viitorul platformei", a declarat Robert Peck, analist la SunTrust Robinson Humphrey.

Twitter vrea sa obtina peste 1 miliard de dolari din listare, au declarat surse apropiate situatiei pentru Bloomberg. Compania va incepe, probabil, la sfarsitul lunii octombrie o serie de prezentari pentru bancheri, au spus sursele.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#venituri Twitter, #pierderi Twitter, #rezultate financiare Twitter , #Rezultate financiare