Arabia Saudita ar putea interzice conturile de Twitter anonime

Duminica, 31 Martie 2013, ora 14:40
1538 citiri
Arabia Saudita ar putea interzice conturile de Twitter anonime
Foto: Mashable.com

Arabia Saudita ar putea pune capat anonimitatii utilizatorilor de Twitter din aceasta tara, limitand accesul la reteaua de socializare doar pentru persoanele care se inregistreaza cu ajutorul unor acte de identitate, sustine cotidianul Arab News.

Initiativa autoritatilor nu ar face identitatea utilizatorilor de Twitter vizibila la nivelul retelei, dar guvernul ar putea sa monitorizeze toate postarile fiecarei persoane inregistrate, transmite Reuters.

Twitter este un serviciu foarte popular printre sauditi si a sustinut desfasurarea unor dezbateri ample in randul populatiei pe subiecte extrem de variate, de la religie la politica. In general, dezbaterile publice nu sunt vazute cu ochi buni in Arabia Saudita, iar in unele cazuri sunt considerate chiar ilegale.

Recent, un purtator de cuvant al Ministerului de Interne saudit, a calificat retelele sociale, in special Twitter, ca fiind unelte ale militantilor pentru a cauza dezordine sociala.

Doi importanti activitisti pentru drepturile omului au fost condamnati in luna martie pentru mai multe incalcari ale legii, inclusiv "crime pe internet", pentru ca au folosit Twitter si alte site-uri de internet pentru a ataca guvernul.

In plus, media locala a anuntat, in urma cu o saptamana, ca autoritatile au cerut companiilor de telecomunicatii sa analizeze in ce mod ar putea fi monitorizate sau blocate serviciile gratuite de telefonie prin internet, precum Skype.

#interdictii Twitter, #Twitter Arabia Saudita, #conturi anonime Twitter, #identitate utilizatori Twitter, #monitorizare Twitter , #stiri Twitter