Cate informatii iti permiti sa divulgi in CV

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 14:25
2072 citiri
Cate informatii iti permiti sa divulgi in CV

CV-ul tau trebuie sa ajunga in multe companii in timpul perioadei de job hunting, insa dezvaluirea online a informatiilor de contact poate deveni riscanta daca nu este atent controlata. Nu posta informatii compromitatoare si coordoneaza activitatea online din adrese de mail diferite pentru a-ti asigura confidentialitatea, te sfatuiesc expertii in HR citati de Monster.com. 

Iata cateva modalitati prin care te poti promova, pastrandu-ti in acelasi timp confidentialitatea online.

Revizuieste datele de contact

Daca adresa de mail pe care o folosesti  pentru conturile de Facebook, Twitter si alte site-uri de socializare este aceeasi cu cea care apare in CV-ul tau, potentialii angajatori o pot folosi pentru a-ti “localiza” profilurile din fiecare retea sociala.

In cazul in care nu ti-ai asigurat setarile de confidentialitate, angajatorii au acces la toate informatiile personale si toate pozele tale, inclusiv la cele care nu ai dori sa fie vazute.

Specialistii in HR te sfatuiesc sa iti faci o adresa separata, speciala pentru corespondenta de job hunting, utila atat pentru confidentialitate, cat si pentru organizarea contactelor companiilor si a recrutorilor.

Includerea adresei postale in CV este o dilema des intalnita intre candidati, care se tem de furtul de identitate, in timp ce majoritatea angajatorilor sustin ca obisnuiesc sa discrediteze orice CV care nu contine o adresa postala, spun expertii citati de Monster.com.

Cu toate acestea, avand in vedere cantitatea de date personale deja furnizate prin intermediul unui CV, includerea adresei postale nu mai reprezinta neaparat un risc major.

Daca vrei  doar sa demonstrezi ca locuiesti aproape de sediul companiei atunci cand postezi un CV online, este suficient sa mentionezi orasul sau codul postal, spun expertii.

Administreaza corect identitatea online

In ziua de astazi nu mai putem vorbi de existenta unei confidentialitati totale in mediul online.

Cu toate acestea, specialistii nu considera varianta in care iti ascunzi identitatea  drept cea mai fericita, ci recomanda o gestionare cat mai atenta a acesteia.

Nu iti folosi numele adevarat sau orice informatie relevanta acolo unde nu doresti sa fie vazute, pentru ca angajatorii care iti viziteaza profilul pot afla lucruri care ar putea periclita ofertele de job primite pana acum.

Firmele de avocatura in mod special pun accent pe imaginea ta in aceeasi masura in care pun accent pe calificarile profesionale, potrivit Monster.com.

Specialistii in resurse umane te sfatuiesc sa iti actualizezi in mod constant imaginea online, iar daca imaginea ta este deja patata, sa postezi cat mai multe informatii pozitive care vor inlocui treptat cele negative in rezultatele motoarelor de cautare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#confidentialitate, # informatii, # adresa, # cv , #stiri Twitter