Ce motive are seful sa te dea afara

Marti, 14 Iunie 2011, ora 12:44
2271 citiri
Ce motive are seful sa te dea afara

Conduita la munca si chiar cea din timpul liber are consecinte puternice asupra jobului tau, una dintre cele mai drastice fiind chiar concedierea. Desigur, cu putina atentie, ai putea sa eviti cele mai multe dintre actiunile care i-ar putea calca pe nervi pe sefii tai, si nu numai. 

Iata cateva dintre cele mai des intalnite motive, prezentate de Business Insider, pentru care risti oricand sa iti pierzi jobul:

Rezultatele slabe

Companiile cauta si pastreaza oamenii cu performante cuantificabile, iar daca activitatea ta este sub nivelul mediu, vei deveni foarte curand o investitie prea mare intr-un rezultat ineficient, pentru companie.

Viata personala care acapareaza total cea profesionala

Nimanui  nu ii place sa stea in prezenta unui om care se plange mereu, cu atat mai putin sa petreaca cel putin 8 ore muncind in aceste conditii. Nici macar cei foarte pasionati de activitatile din timpul liber nu sunt o companie placuta la munca si nici nu sunt apreciati de manageri.

CV cu informatii false

Chiar daca obtii jobul visat cu un CV inventat impecabil, in momentul incare sefii tai vor afla ca nu ai anii de experienta in companiile mentionate sau ca nu ai diplomele pe care pretindeai sa le ai, vei fi dat afara.

Absentele, intarzierile, timpul pierdut in orele de program

Chiar daca ai impresia ca scapi de fiecare data fara reprosuri din partea sefului direct, exista riscul sa intreci masura si, cand nu te astepti, sa fii dat afara pentru asta.

Minciuna

Angajatorii pun foarte mare accent pe increderea reciproca, iar o minciuna descoperita dovedeste ca locul tau nu este in mediul corporate dezvoltat de ei.

Daca “atipesti” putin, la job

In cazul unor joburi, o clipa de neatentie poate provoca dezastre, cum ar fi in cazul controlorilor de trafic. Nici managerii care au subordonati cu responsabilitati mai mici ca importanta nu apreciaza angajatii care “atipesc” in timpul orelor de program.

Barfele si vesnicile plangeri la adresa jobului

Orice discutii care privesc viata personala a colegilor de servciu, sau mai rau, a sefilor, te pot lasa oricand fara job. Mai mult decat atat, daca ti-ai facut un obicei in a te plange despre sarcinile jobului, nedreptatile sefilor sau alte probleme de rutina, cineva va sesiza asta si va reactiona.

Comportamentul neadecvat fata de colegi

Relatiile la locul de munca trebuie sa fie intotdeauna favorabile unui mediu de munca relaxat, lipsit de tensiune, iar glumele si observatiile nepotrivite fata de colegi nu fac decat sa te indeparteze de grup, si intr-un final sa te lase chiar si fara job.

Refuzul de a te supune regulilor

Buna functionare a unei companii depinde in foarte mare masura de respectarea unor politici, gandite pentru a pastra echilibrul si a aduce evolutia companiei. Oricine incalca deliberat aceste reguli si nu se supune indicatiilor va fi “expulzat” cu prima ocazie.

Accesarea site-urilor de internet care nu sunt in interesul firmei

Activitatea oricarui angajat este atent monitorizata, iar timpul petrecut folosind aparatele firmei in interes propriu poate fi un motiv intemeiat pentru sef sa te dea afara.

Aparitia la birou sub influenta alcoolului

Acesta este un motiv incontestabil pentru orice manager sa renunte la serviciile respectivului subordonat.

Prea multe detalii pe Facebook sau Twitter

Acest stil de a-ti pierde jobul a fost intens dezbatut in ultima perioada, insa unii oameni nu tin cont de el si nici de faptul ca tot ce spui pe Facebook sau Twitter poate fi folosit impotriva ta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companie, #concediere, #job, #manager, #sa te dea afara, #sef , #stiri Twitter