Ce sa nu "ciripesti" pe Twitter

Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 12:57
2738 citiri
Ce sa nu "ciripesti" pe Twitter

Nu este niciodata o idee buna sa publici pe Internet tot ce-ti trece prin gand. Cu toate acestea, milioane de oameni fac exact acest lucru in fiecare zi, prin intermediul contului de Twitter.

Explozia de informatii personale de pe platforma de microblogging poate pune in pericol siguranta corporala sau a contului bancar de care se bucura oricare dintre cei 190 de milioane de utilizatori.

Iata ce nu trebuie sa postezi pe Twitter, potrivit Forbes.com.

Nu dezvalui locul unde te afli

Atunci cand publici un tweet sub forma "astazi stau la birou peste program, ajung la noapte acasa", oferi informatii valoroase pentru posibilii infractori.

Nu poti sti niciodata cine se ascunde in spatele follower-ilor tai.

In niciun caz, nu scrie despre locul in care locuiesti.

Informatii din istoria personala

Un "hot de identitati" poate folosi informatiile tale din trecut pentru a castiga credibilitate, atunci cand comite o infractiune, in numele tau.

Nu te lauda cu noile achizitii

Hotii vor sa stie din timp daca urmatoarea "lovitura" va merita efortul. Cand publici pe Twitter lista de cumparaturi scumpe, le confirmi ca ai putea fi victima profitabila.

Nu-ti publica agenda

Asa cum Twitter nu este locul potrivit pentru a-ti publica lista de cumparaturi, la fel de de inoportuna este si publicarea programului de zi cu zi. Cu cat hotii iti invata mai repede programul zilnic, cu atat mai rapid vei deveni o victima.

Nu publica tweet-uri despre slabiciunile tale

Daca iti vei informa lista de followeri in legatura cu slabiciunile tale, nu este exclus ca unii dintre ei sa foloseasca aceste informatii, in detrimentul tau. In acest capitol, se incadreaza si vulnerabilitatile emotionale.

De asemenea, nu se recomanda sa publici glume nepotrivite sau preferinte politice.

Nu iti insulta colegii de birou

Daca iti barfesti colegii sau prietenii, poti intra in bucluc. Daca ii barfesti pe contul de Twitter, in fata a sute de followeri, poti fi dat in judecata, pentru defaimare.

Intalneste-te cu followeri in locuri publice

Daca in ultimul timp, ai schimbat tweet-uri cu un utilizator si decideti ca vreti sa va intalniti si in mediul off-line, cel mai bine este sa alegi un loc public.

Nu poti fi niciodata sigur de intentiile unui om pe care nu il cunosti decat prin intermediul a 140 de caractere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează
Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează
Rețeaua de socializare TikTok, operată de gigantul chinez ByteDance, și-a extins portofoliul în Europa prin lansarea aplicației TikTok Lite în Franța și Spania. Noua versiune promite o...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#infractori, #microblogging, #social media, #twitter , #stiri Twitter