Chile: ambasadorul britanic isi cere scuze pentru un mesaj pe Twitter

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 08:52
1246 citiri
Chile: ambasadorul britanic isi cere scuze pentru un mesaj pe Twitter

Ambasadorul Marii Britanii in Chile si-a cerut scuze pentru un mesaj pe Twitter ce se referea in mod indirect la un cantec vulgar care pune la indoiala curajul si preferintele sexuale ale argentinienilor ce au luptat in razboiul din Insulele Falkland, relateaza Associated Press.

Ambasadorul Jon Benjamin a afirmat ca tweet-ul a fost menit sa fie privat. Fara sa-l repete, el s-a referit la un cantec auzit pe stadioane in Chile ce ii descrie pe argentinieni gay si prosti pentru ca au pierdut razboiul scurt dar sangeros in care Argentina si Marea Britanie s-au luptat acum 30 de ani pentru arhipelagul din Atlanticul de Sud.

"Care sunt insulele luate de la cine, iar acestia ce sunt?", a postat Benjamin tweet-ul pentru cei aproape 10.000 de fani ai sai inaintea meciului de calificare al Cupei Mondiale din Chile impotriva Argentinei marti. In cantecul auzit pe stadioane, "de la cine" este inlocuit cu termeni vulgari pentru homosexuali, puturosi si lasi.

Benjamin, un fan avid de fotbal, este de asemenea cunoscut pentru apararea drepturilor homosexualilor in Chile si a ridicat un steag curcubeu pe catargul ambasadei langa drapelul britanic Union Jack. Ambasadorul posteaza adesea mesaje pe Tweeter pe teme ce variaza de la politica chiliana si afacerile internationale pana la intalniri avute cu celebritati ca The Rolling Stones.

"Imi pare rau ca am jignit cu un mesaj privat pe care l-am publicat din greseala", a postat Benjamin un tweet dupa stergerea mesajului original. "Am o mare afectiune pentru prietenii mei argentinieni si le respect echipa nationala".

Benjamin nu se va referi la incident mai departe, a declarat Marianne Becker, o purtatoare de cuvant a ambasadei britanice la Santiago de Chile.

"Nu este nimic altceva de adaugat la ceea ce este cunoscut public", a mai spus Becker. "Ambasadorul a facut public un mesaj ce ar fi trebuit sa fie privat si atunci cand si-a dat seama, a retractat si a prezentat scuze".

In razboiul asupra insulelor cunoscute in limba spaniola ca Malvine si-au pierdut viata 649 de argentinieni si 255 de soldati britanici. Argentina continua sa revendice teritoriul.

#mesaj Twitter ambasador britanic, #scuze ambasador Anglia mesaj Twitter , #stiri Twitter