Cine va cumpara Twitter?

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 08:16
1445 citiri
Cine va cumpara Twitter?
Twitter ar putea fi cumparat de una dintre cele mai mari companii IT

Twitter este cea mai mare miza a momentului in industria social media. Cine va da 10 miliarde pentru a cumpara compania? Apple sau Google?

Daca Google ar cumpara astazi Twitter, tranzactia ar fi o lovitura puternica aplicata rivalei Apple. Tranzactia nu ar mai fi vazuta ca un "upgrade" al unei companii din industrie, ci ca o miscare de forte similara cu cea care a avut loc cand Google a cumparat YouTube, relateaza Forbes.

Puterea Twitter nu sta in popularitatea update-urilor, asa cum cea a Facebook nu sta in cei 845 de milioane de utilizatori lunari si in veniturile pe care acestia le genereaza. Reala putere a lui Twitter vine din datele pe care compania pe detine despre fiecare dintre utilizatorii sai si modul in care pot fi acestea utilizate in viitor, mai ales in publicitate si tranzactii.

Motivul pentru care Google este ingrozit de Facebook nu este venitul de 3,7 miliarde de dolari realizat de companie in 2011, ci venitul pe care il poate avea peste cinci ani, pe masura ce datele vor fi utilizate in industria de advertising.

Twitter are potential sa adune date similare in timp. Pentru a fructifica acest potential este nevoie de foarte multa inteligenta, iar Apple are aceasta capacitate. Asa a fost creat Siri, care poate merge perfect mana in mana cu Twitter.

Daca Apple ar cumpara Twitter, ar avea bazele pentru dezlantuirea iAd, cu toate acest lucru nu i-ar aduce foarte multi bani in urmatorii cinci ani.

Twitter nu ar putea ajunge la astfel de rezultate de unul singur.

Mai mult, Apple ar fi in stare sa-si creasca numarul de utilizatori prin lansarea Apple TV, ceea ce va contribui substantial la generarea de venituri din publicitate. Insa pentru ca acest lucru sa se intample, iAd trebuie sa fie aiba un mare succes sis a faca ceva complet diferit si personalizat fata de tot ceea ce a existat pana acum pe piata.

Cat ar costa Twitter? Tinand contul de pretul companiei Instangram si de evaluarea Facebook, Twitter nu poate costa mai putin de 10 miliarde de dolari. Suma poate parea exagerata pentru o companie care a avut venituri infime anul trecut.

Insa Twitter este o proprietate pe care multi din lumea mobila si-o doresc. Este elementul de care iAd are nevoie pentru a lansa un tip complet nou de servicii in urmatorii 10 ani. Iar potentialele venituri nu au nicio legatura cu banii pe care i-a facut anul trecut.

Intrebarea este daca Apple va avea destui bani pentru a investi in servicii prin care sa amortizeze suma pe care ar da-o pe Twitter. Cu siguranta ca da. Piata publicitatii are un potential urias pentru un nou jucator, iar industria televiziunii este, de asemnea, foarte banoasa.

Ar mai exista si varianta in care Twitter se va lista la bursa, insa, cel mai posibil scenariu este ca se va vinde catre Apple, Google sau Microsoft.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#twitter vanzare, #tranzactii it, #cele mai mari companii it, #companii social media, #facebook, #apple, #google , #stiri Twitter