Contul de Twitter al departamentului Foto AFP, spart de hackeri

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 12:49
1277 citiri
Contul de Twitter al departamentului Foto AFP, spart de hackeri

Agence France-Presse a cazut marti victima unui atac informatic, dupa ce mai multi hackeri au spart contul de Twitter al departamentului sau Foto. Ulterior, piratii au publicat acolo documente si comentarii care nu apartineau agentiei.

"Dupa ora 17.45 (16.45 GMT), contul de Twitter al departamentului foto al AFP - -AFPPHOTO - a fost piratat. Documentele postate apoi nu apartin agentiei. AFP a luat toate masurile pentru reluarea functionarii normale a contului cat mai repede posibil", a anuntat conducerea AFP, intr-un comunicat.

La sfarsitul dupa-amiezii, inainte ca acest cont sa fie suspendat, fotografiile si comentariile postate s-au referit in special la conflictul sirian.

In paralel, AFP a fost, incepand de luni dimineata, victima unui "atac de phishing", al carui scop a fost furtul de identitate si de parole pentru conturile de e-mail. Aceasta tentativa de piratare era inca "in desfasurare" marti seara. AFP a depus o plangere la autoritatile competente.

Nu a putut fi stabilita nicio legatura intre piratarea contului de Twitter al departamentului Foto al AFP si atacul informatic.

Twitter, atacat de hackeri: 250.000 de utilizatori au conturile sparte

#atac cibernetic Twitter AFP, #hackeri Twitter, #spargere cont Twitter AFP, #piratare cont Twitter , #stiri Twitter