Criza in Venezuela: ministrii au demisionat "pentru a facilita o reinnoire a guvernului"

Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 11:47
1416 citiri
Criza in Venezuela: ministrii au demisionat "pentru a facilita o reinnoire a guvernului"

Presedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anuntat joi pe contul sau de Twitter ca toti ministrii si-au prezentat demisia, "pentru a facilita o reinnoire a guvernului". Potrivit sefului statului, remanierea executivului ar fi motivata de "anul nou".

Adevarul este ca aceasta schimbare intervine intr-un moment in care intreaga tara este profund miscata de asasinarea actritei Monica Spear, fosta Miss Venezuela 2004, si a sotului ei, o crima care a adus in atentie vertiginoasa crestere a criminalitatii, care plaseaza Venezuela pe locul patru in clasamentul tarilor cu cel mai mare numar de omucideri, dupa Honduras, Salvador si Haiti.

Tara se afla totodata intr-o ingrijoratoare criza economica si de aprovizionare, cu o inflatie galopanta si o penurie a produselor de baza.

"Am primit scrisori de la toti ministrii, care si-au pus la dispozitie postul pentru a facilita reinnoirea guvernului in acest nou an care incepe", scrie presedintele pe contul sau din reteaua de socializare Twitter - @NicolasMaduro. Presedintele le-a multumit tuturor membrilor cabinetului sau pentru "efortul si loialitatea de care au dat dovada in aceste vremuri ale Revolutiei (Bolivariene)".

Dupa asasinarea actritei Monica Spear, Maduro si liderul opozitiei, Henrique Capriles, si-au strans mana intr-un gest neobisnuit. O prima apropiere intre cei care pareau doi dusmani ireconciliabili. Mai important este ca ambii lideri au convenit sa puna accentul pe lupta impotriva criminalitatii si au pus la cale inclusiv un fel de "foaie de parcurs" pentru pacificarea strazilor tarii.

In acest sens, formatiunea de opozitie Masa Unitatii Democratice (MUD) a lansat joi un apel la guvern "sa realizeze o revizuire profunda a politicilor pe care le aplica in materie de securitate civica", pentru "a frana criminalitatea debordanta".

Coalitia de opozitie considera ca asasinarea Monicai Spear "ilustreaza criminalitatea debordanta care indoliaza in fiecare zi zeci de familii in intreaga tara". Este si motivul pentru care a subliniat ca "guvernul trebuie sa realizeze o revizuire profunda a politicilor pe care le aplica in materie de securitate a cetatenilor, (politici) care in mod evident nu au dat rezultate pozitive".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministri Venezuela, #guvern Venezuela, #crima Venezuela , #stiri Twitter