Cum ajuta retelele sociale la cresterea productivitatii

Vineri, 30 Iulie 2010, ora 17:50
1302 citiri
Cum ajuta retelele sociale la cresterea productivitatii

Cei mai multi manageri considera ca social media distrag atentia angajatilor si reduc productivitatea la locul de munca. Iata cateva avantaje ale activitatii pe retelele sociale, pe care acestia le trec cu vederea.

Socializarea scalabila

Cu zece ani in urma, socializarea se facea in restaurante, la receptii si la conferinte. Astazi, cea mai mare parte a networking-ului are loc online, prin statusuri, tweet-uri si e-mailuri. Timpul pierdut cu activitatile conexe intalnirii propriu-zise este redus la maximum.

Poti sa intri in discutie cu un utilizator interesant, posibil client, comentandu-i pe blog. Daca acest comentariu este relevant, interactiunea si-a atins scopul.

Acces la informatii valoroase

Folosind Twitter, Yahoo Pipes, readere RSS sau alertele Google vei descoperi continutul relevant pentru jobul tau, in cel mai scurt timp. Utilizatorii consuma si catalogheaza o cantitate imensa de informatii intr-o perioada foarte scurta de timp.

Cheia productivitatii sta in capacitatea de a deosebi timpul petrecut pe retelele sociale in scopuri personale de cel petrecut, pentru job.

Motorul de cautare al Google furnizeaza linkuri relevante, de cele mai multe ori, dar nu informatii in adevaratul sens al cuvantului. Utilizatorii sunt cei care impartasesc informatiile cele mai importante, iar retelele sociale sunt mediul cel mai folosit.

Colaborarea utilizatorilor

Desi in teorie, colaborarea mai multor oameni duce la o productivitate mai mare, in practica, nivelul productivitatii depinde foarte mult de instrumentul folosit de membrii colaboratori.

Frumusetea retelelor de socializare online sta in simplitatea utilizarii lor.

Varietatea instrumentelor, "sabie cu doua taisuri"

Analizeaza si optimizeaza activitatea ta pe retelele de socializare, pentru a stabili o cursivitate in actiuni.

Alege aplicatiile si instrumentele de social media potrivite pentru tine.

#retele sociale, #productivitate, #birou, #social media , #stiri Twitter