Cum pot salva vieti retelele de socializare

Duminica, 13 Februarie 2011, ora 00:24
2132 citiri
Cum pot salva vieti retelele de socializare

Unii spun ca retelele de socializare, precum Twitter si Facebook sunt o pierdere de timp, iar altii le considera un mod de distractie. Insa exista persoane ale caror vieti au fost salvate datorita acestor inovatii-minune.

Este cazul unei femei, care a reusit sa fie salvata din mainile hotilor, dupa ce a postat un mesaj pe Facebook in care preciza ca mai multi talhari sunt in casa ei si vor s a o jefuiasca. Un alt caz este cel al unui barbat care a fost ajutat de catre echipele de salvare dupa ce a scris pe Twitter ca are nevoie de ajutor, in urma unui incident in care s-a ranit si s-a pierdut in padure.

Cei de la Mothe Nature Network prezinta cateva cazuri in care un simplu mesaj postat pe Facebook sau Twitter a salvat vieti omenesti aflate in pericol.

Ceea ce trebuia sa fie un moment de relaxare si distractie s-a transformat intr-un cosmar pentru doi tineri de 29 de ani, plecati in excursie in Alpii elvetieni. Este vorba de Rob Williams si Jason Tavaria care au avut ghinionul sa se piarda de grup din cauza unui viscol puternic. Incidentul a avut loc in martie 2009, iar pentru a da de urma loc, ceilalti membri ai grupului au avut inspirata idee sa apeleze la Twitter.

Astfel, ei au putut obtine numerele de telefon ale celor disparuti. Jason Tavaria a reusit sa fie contactat, iar dupa ce a folosit aplicatia Google Maps, a putut da date concrete salvatorilor despre locul unde se afla. Din nefericire, Rob Williams a cazut de pe o stanca intr-o prapastie si nu a mai supravietuit.

Vezi continuarea pe ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#retele de socializare, #facebook, #twitter, #mesaje, #salvati de retelele sociale , #stiri Twitter