Curtea Suprema din Turcia considera ilegala blocarea retelei de socializare Twitter

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 10:45
1478 citiri
Curtea Suprema din Turcia considera ilegala blocarea retelei de socializare Twitter
Sursa foto: Valuewalk

Blocarea mesajelor pe reteaua de socializare Twitter este ilegala, a anuntat Curtea Suprema din Turcia, a anuntat postul de televiziune privat NTV.

Instanta a ordonat deblocarea platformei de microblogging si a adresat un ordin dublu Autoritatii turce de telecomunicatii (TIB) si Guvernului de la Ankara, cerandu-le sa "faca ceea ce este necesar", potrivit NTV, citat de Mediafax.

Reteaua Twitter este blocata din 20 martie, la solicitarea premierului turc, Recep Tayyip Erdogan, care a decis sa puna astfel capat difuzarii zilnice pe Internet a unor acuzatii de coruptie impotriva sa.

Un tribunal administrativ din Ankara a ordonat saptamana trecuta anularea deciziei Guvernului turc, foarte controversata atat in Turcia, cat si in strainatate, de a bloca accesul la reteaua Twitter in tara.

Blocarea retelei Twitter in Turcia a provocat un val de critici

Opozitia parlamentara turca si mai multe organizatii neguvernamentale au sesizat justitia dupa decizia autoritatilor de la Ankara.

Blocarea retelei Twitter in Turcia a provocat un val de critici, puterea islamisto-conservatoare fiind invinuita de autoritarism.

Dupa o saptamana de la blocarea platformei de microblogging, Guvernul turc a interzis accesul la YouToube, pe care internauti au difuzat o inregistrare de la o reuniune confidentiala care evoca o interventie militara turca in Siria.

In pofida acestui scandal, Partidul Jusittiei si Dezvoltarii (AKP) a castigat detasat alegerile municipale, dar opozitia afirma ca scrutinul a fost marcat de fraude.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#twitter turcia, #blocare twitter , #stiri Twitter