Fondatorul Twitter va candida la Primaria New York-ului

Luni, 18 Martie 2013, ora 17:12
1641 citiri
Fondatorul Twitter va candida la Primaria New York-ului

Miliardarul Jack Dorsey, fondatorul retelei de microblogging Twitter, a dezvaluit intr-un interviu televizat faptul ca isi doreste sa candideze pentru postul de primar al orasului New York.

Jack Dorsey a fost invitatul emisiunii "60 Minutes" difuzata de postul de televiziune CBS, sambata seara, si a recunoscut ca isi doreste sa candideze pentru functia de primar al New York-ului. Filmat intr-o statie de metrou din metropola americana, tanarul miliardar in varsta de 36 de ani a spus: "Ceea ce imi place foarte mult la New York este aceasta electricitate pe care o simti imediat", informeaza contactmusic.com.

"Chiar si noi o simtim, in aceasta statie de metrou. Sunt oameni care merg in toate directiile. E un haos. E ca atunci cand te afli intr-o masina in mijlocul unei furtuni. Totul e ca o furie in jurul tau, dar tu esti in singuranta in acea masina", a continuat Jack Dorsey.

Michael Bloomberg va parasi functia de primar al New York-ului in luna noiembrie, iar locuitorii acestui oras trebuie sa isi aleaga un nou primar. Bloomberg, fost republican si apoi independent, a fost cel de-al patrulea primar newyorkez din ultimii 100 de ani care a castigat trei mandate consecutive, fapt ce a fost posibil dupa ce a convins Consiliul Municipal sa aprobe o modificare in legea care limiteaza numarul mandatelor posibile.

Printre posibilii contracandidati ai lui Jack Dorsey se numara Tom Allen - CEO al Asociatiei editorilor americani -, Christine Quinn - purtatoarea de cuvant a Consiliului Municipal din New York - si John Liu - directorul de finante al municipiului New York -, care si-au anuntat la randul lor, duminica, intentia de a candida la functia de primar al acestui oras.

Actorul Alec Baldwin a vorbit si el la un moment dat despre dorinta sa de a deveni primar al New Yorkului, insa a infirmat zvonurile despre o posibila candidatura a sa in anul 2013.

Jack Dorsey este un creator de site-uri si om de afaceri, cunoscut in calitate de creator al platformei de microblogging Twitter. Compania Twitter are o valoare de piata de pana la 11 miliarde de dolari si se pregateste pentru listarea la bursa in 2014, potrivit The Guardian.

#Jack Dorsey primar, #primarie New York Dorsey, #Dorsey Twitter primar, #fondator Twitter Jack Dorsey , #stiri Twitter