Guvernul turc blocheaza accesul la platforma YouTube

Vineri, 28 Martie 2014, ora 09:58
1339 citiri
Guvernul turc blocheaza accesul la platforma YouTube

Guvernul turc a ordonat joi blocarea site-ului YouTube, la o saptamana dupa ce a luat o masura similara pentru Twitter, in urma difuzarii de noi inregistrari piratate ce incrimineaza regimul turc, au anuntat media turce, preluate de AFP.

Decizia Autoritatii pentru telecomunicatii (TIB) privind YouTube a fost comunicata serverelor de internet si operatorilor GSM turci, a precizat cotidianul Hurriyet pe site-ul sau.

Masura survine dupa publicarea joi pe YouTube a inregistrarii unei convorbiri in care patru inalti responsabili turci, intre care ministrul de externe Ahmet Davutoglu si seful serviciilor de informatii (MIT) Hakan Fidan, evoca ipoteza unei operatiuni militare in Siria. Autenticitatea acestei discutii si conditiile inregistrarii ei nu au fost stabilite.

De luna trecuta, zeci de inregistrari ale unor convorbiri telefonice piratate ce ii plaseaza pe premierul turc Recep Tayyip Erdogan si anturajul sau intr-un vast scandal de coruptie au fost difuzate pe internet. Pentru a impiedica publicarea lor, Ankara a blocat in urma cu o saptamana reteaua Twitter, provocand critici in lumea intreaga.

Duminica, in Turcia au loc alegeri municipale considerate de o importanta cruciala pentru premierul turc Erdogan.

#turcia youtube, #internet turcia , #stiri Twitter