Hackerii ataca Postfinance si Mastercard

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 16:34
1583 citiri
Hackerii ataca Postfinance si Mastercard

Hackerii au atacat site-urile de Internet ale companiei elvetiene Postfinance si ale celei americane Mastercard ca masura de retorsiune fata de blocarea mijloacelor de finantare a WikiLeaks, au anuntat miercuri surse concordante, citate de AFP, informeaza Mediafax.

Acesti hackeri, regrupati sub numele "AnonOps" si care sustin ca lupta impotriva cenzurii si a drepturilor de autor, au lansat operatiunea "Payback" (Razbunarea), potrivit site-ului lor de Internet, anonops.net. "Primul razboi informatic a inceput. Campul de batalie este WikiLeaks", au afirmat ei.

Printre victime se numara site-ul de Internet Postfinance.ch, filiala de servicii financiare a Postei elvetiene, care a gazduit, apoi a inchis un cont al fondatorului WikiLeaks, Julian Assange.

Incepand de luni seara, Postfinance.ch sufera atacuri de tip negarea serviciului (DDos), prin care site-ul este surpaincarcat si devine indisponibil, a precizat un purtator de cuvant al institutului financiar.

"De la inchiderea contului (lui Julian Assange), mai multe grupuri au lansat operatiunea «Payback» pentru a bloca Postfinance, simuland sute de mii de conexiuni la site in scopul de a-l supraincarca", a precizat el.

Hackerii aflati la originea acestor atacuri, au anuntat pe site-ul lor ca au atacat si site-ul Mastercard.

"Grupul care a dezactivat o banca elvetiana a dezactivat acum si Mastercard.com", au declarat ei pe contul lor de Twitter.

Site-ul intreprinderii de carduri de credit era intr-adevar indisponibil in jurul orei 11.00 GMT (13.00 ora Romaniei).

Un purtator de cuvant al Mastercard, contactat de AFP, nu a vrut totusi sa confirme daca acesta este vizat de atacuri informatice.

Alte site-uri de Internet aflate in legatura cu WikiLeaks au fost atacate de hackeri neidentificati, in special serviciul de plati PayPal, dar si site-ul si mesajele electronice ale avocatului celor doua suedeze care il acuza pe fondatorul WikiLeaks Julian Assange de "viol si agresiune sexuala".

In ceea ce priveste Postfinance, purtatorul de cuvant a dat asigurari ca acesti "hackeri" nu au pus in pericol securitatea sistemului de plati sau de administrare a conturilor.

"Situatia s-a ameliorat miercuri, dar atacurile continua", a adaugat el.

Postfinance a anuntat luni ca a inchis contul lui Assange, din cauza unor "date false privind domiciliul sau".

Aceasta decizie a fost luata in mod "autonom si fara presiuni din partea cuiva", a subliniat purtatorul de cuvant.

Banii din contul lui Assange vor putea fi virati in orice moment intr-un alt cont, a declarat purtatorul de cuvant. 

ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#hackeri, #WikiLeaks, #atacuri, #site , #stiri Twitter